Ελλαδα

Αττική Οδός: Πρώτη αγωγή για αποζημίωση - Πόσα ζητά η οδηγός

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Αττική Οδό στρατιώτες απομακρύνουν χιόνια από αυτοκίνητο
Αγωγή στην «Αττική Οδός» έκανε οδηγός που εγκλωβίστηκε στα χιόνια © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την πρώτη αγωγή για αποζημίωση από την Αττική Οδό κατέθεσε οδηγός που εγκλωβίστηκε στα χιόνια από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Πόσα χρήματα διεκδικεί.

Η «Αττική Οδός» βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη αγωγή από οδηγό που εγκλωβίστηκε στα χιόνια στην πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η συγκεκριμένη οδηγός παρέμεινε παγιδευμένη στην Αττική Οδό για περισσότερες από 16 ώρες.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, κατέθεσε αγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο και δεν αποδέχεται την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που έχει ανακοινωθεί.

Με την αγωγή της διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη ποσού 10.000 ευρώ, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την απίστευτη ταλαιπωρία της. Επίσης, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση αυτόν το δρόμο καταβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια υπέρογκα ποσά για διόδια. Γι' αυτό και ανέμενε από τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να τις παρέχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αττική Οδός: Πρώτη αγωγή για αποζημίωση - Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οδηγού

Το eviathema επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οδηγού, Ιωάννη Καλαβρή, ο οποίος δήλωσε ότι η εντολέας του πιστεύει πως η ηθική βλάβη που βίωσε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με το ποσό των 2.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό ανακοινώθηκε από την Αττική Οδό μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης.

Στις δηλώσεις του ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η πελάτισσά του θεωρούν πως «ούτε η εταιρεία, ούτε ο Πρωθυπουργός, ως οιονεί διαμεσολαβητής είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε, μόνα αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια και σε αυτά αποφάσισαν να προσφύγουν ως μόνη αρμόδια αρχή για την αποτίμηση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα».

«Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνεται καθαρά για λόγους ηθικής τάξης και για την πραγματική και νόμιμη αποζημίωση της ενάγουσας, εάν κριθεί ότι δικαιούται τέτοια, καθώς η ενάγουσα δεν έχει ανάγκη ούτε ελεημοσύνης ούτε δώρων από οποιονδήποτε, εάν ζημιώθηκε και πόσο ζημιώθηκε θέλει να το αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και όχι οποιοσδήποτε άλλος» πρόσθεσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οδηγό, η οποία κατέθεσε την πρώτη αγωγή, διεκδικώντας αποζημίωση από την εταιρεία «Αττική Οδός» για το χάος στον συγκεκριμένο κεντρικό δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υποδομών έχει ζητήσει την άμεση καταβολή της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ από την «Αττική Οδός».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ