Ελλαδα

Κλειστά σχολεία και σήμερα στην Αττική - Τηλεργασία στο Δημόσιο

Παγετός από το πρωί σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστό σχολείο
Κλειστά σχολεία στην Αττική και σήμερα Παρασκευή (28/1) © EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Κλειστά σχολεία στην Αττική και τηλεργασία στο Δημόσιο σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022. Η κακοκαιρία «Ελπίδα» άφησε πίσω της πολλά προβλήματα.

Τα σχολεία στην Αττική είναι κλειστά και σήμερα Παρασκευή (28/1), καθώς σε αρκετές περιοχές επικρατεί παγετός και υπάρχει κίνδυνος για την ασφαλή προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Προηγήθηκε διαβούλευση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους 66 δημάρχους του Λεκανοπεδίου.

Όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθούν διά ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής. Η απόφαση κρίθηκε ενδεδειγμένη, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο σύνολο των περιοχών της Αττικής.

Παράλληλα, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών από και προς τα σχολεία. 

Κλειστοί οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών - Ανοιχτοί στον Πειραιά

Εν τω μεταξύ, κλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο ελέγχων των υποδομών (κτιρίων και προαυλίων χώρων), μετά τη σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε και την πόλη της Αθήνας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 28/1, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, μετά από απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Με τηλεργασία λειτουργεί το Δημόσιο

Επίσης, με τηλεργασία λειτουργεί και σήμερα Παρασκευή το Δημόσιο για τους υπαλλήλους που λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών είναι δύσκολη η μετακίνησή τους στον τόπο εργασίας τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όσοι υπάλληλοι δεν δύναται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Δικαιολογημένη θα είναι και η απουσία υπαλλήλων που τα καθήκοντά τους δεν μπορούν να ασκηθούν με τηλεργασία και η προσέλευσή τους στην υπηρεσία είναι αντικειμενικά αδύνατη. Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με μετρήσεις που έκανε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε ύψος χιονιού ρεκόρ στην Αθήνα μετά το 2008.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ