Ελλαδα

Τι ισχύει σήμερα Πέμπτη με σχολεία, τηλεργασία και καταστήματα

Σε Αττική και Κρήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πεσμένο δέντρο από την κακοκαιρία «Ελπίδα» στη Νέα Σμύρνη
Πεσμένο δέντρο από την κακοκαιρία «Ελπίδα» στη Νέα Σμύρνη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κλειστά τα σχολεία σήμερα Πέμπτη σε Αττική και Κρήτη. Τι ώρα ανοίγουν τα καταστήματα και τι ισχύει με δικαστήρια, τηλεργασία και εμβολιασμούς.

Στις 10.00 ανοίγουν τα καταστήματα σήμερα Πέμπτη (27/1). Επίσης, εφαρμόζεται τηλεργασία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία, με τους μαθητές να κάνουν τηλεκπαίδευση. Αυτά ισχύουν σε Αττική και Κρήτη.

Και σήμερα επικρατεί παγετός, ενώ τέλος δεν έχουν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παρουσίασε χθες τον «οδικό χάρτη» για το πώς θα λειτουργήσουν Ιδιωτικός και Δημόσιος Τομέας τα δύο επόμενα 24ωρα, δίνοντας παράλληλα και διευκρινίσεις για το τι ισχύει με τα καταστήματα, τα εμβολιαστικά κέντρα και τα δικαστήρια. Αναλυτικά:

  1. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.
  2. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.
  3. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.
  4. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου δεν λειτουργούν τα δικαστήρια.
  5. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.
  6. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).
  7. Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Πώς λειτουργούν οι εφορίες σήμερα Πέμπτη (27/1)

ΔΟΥ Κηφισιάς, Ψυχικού, Παλλήνης, Χολαργού, Αμαρουσίου και ΙΒ Αθηνών ανοίγουν στις 10.00 το πρωί, με μειωμένο προσωπικό, λόγω προβλημάτων προσέλευσης, που προκαλούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ και αφού είχε προηγηθεί επικοινωνία με τους οικείους δήμους.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση «οι υπόλοιπες ΔΟΥ και Τελωνεία που επίσης εδρεύουν σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο αλλά μειωμένο προσωπικό λόγω προβλημάτων προσέλευσης. Το γεγονός αυτό ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων».

Τέλος, η ΑΑΔΕ συνιστά προς τους πολίτες τη μείωση των επισκέψεων στις ως άνω υπηρεσίες εάν δεν συντρέχει εξαιρετικά σημαντικός λόγος.

Τι ισχύει με τις τράπεζες σήμερα Πέμπτη (27/1)

Εν τω μεταξύ, να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα, όπως επίσης πριν από την μετάβαση τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της. Ειδικότερα η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς.

» Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ