Ελλαδα

Κορωνοϊός: Άρση ωραρίου στην εστίαση - Επαναφορά μουσικής

Τι ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαλάρωση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση, μόνο για καθήμενους η διασκέδαση
Εστίαση © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό - Πλεύρης: Επιστρέφει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση - Απελευθερώνεται το ωράριο.

Ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, αποφασίστηκε άρση του ωραρίου στην εστίαση, όπως επίσης και την επαναφορά της μουσικής.

Παραμένει η καθήμενη διασκέδαση.

Σημειώνεται ότι η άρση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Το μέτρο όσον αφορά στην πληρότητα των γηπέδων παραμένει ως έχει, αλλά θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε ο υπουργός, τα μέτρα αυτά λήφθηκαν με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, με αποτέλεσμα «να αποφασίσουμε την αποκλιμάκωση».

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παίρνει παράταση της ισχύος του έως τις 7 Φεβρουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που καθυστέρησε τους εμβολιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή στην κακοκαιρία πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ