Ελλαδα

Αίρονται τα μέτρα στην εστίαση - Επιστρέφει η μουσική & το ωράριο

Από πότε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το άνοιγμα της εστίασης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα
Εστίαση © EUROKINISSI

Χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό - Πλεύρης: Επιστρέφει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση - Απελευθερώνεται το ωράριο.

Τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό γνωστοποίησε χθες, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοινώνοντας τόσο την άρση του ωραρίου στην εστίαση, όπως επίσης και την επαναφορά της μουσικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η άρση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί. Ακόμα, παραμένει η καθήμενη διασκέδαση ενώ το μέτρο όσον αφορά στην πληρότητα των γηπέδων παραμένει ως έχει, αλλά θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε ο υπουργός, τα μέτρα αυτά λήφθηκαν με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, με αποτέλεσμα «να αποφασίσουμε την αποκλιμάκωση».

 

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

 

Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ακόμα, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παίρνει παράταση της ισχύος του έως τις 7 Φεβρουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που καθυστέρησε τους εμβολιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή στην κακοκαιρία πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ