Ελλαδα

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα των Κάτω Πατησίων

«Μου απέκρυψε στοιχεία» καταγγέλλει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 37χρονος ιερέας από τα Κάτω Πατήσια © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
O 37χρονος ιερέας από τα Κάτω Πατήσια © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο δικηγόρος του ιερέα που φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στα Κάτω Πατήσια ανακοίνωσε την παραίτηση από την υπεράσπιση του.

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 37χρονου ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικης μαθήτριας και αύριο απολογείται, εκτός απροόπτου, για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών στην αρμόδια ανακριτική αρχή, ανακοινώνει, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο μέχρι πρότινος δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.
 

Σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αναφέρει:

«Ώς ποινικολόγος επί σειρά ετών και ιδίως δικηγόρος  παρ΄ Αρείω Πάγω ,  πολλών ποινικών υποθέσεων,  έχοντας υπόψιν μου τις νέες σοβαρές καταγγελίες και τα νεότερα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν από το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου για την υπόθεση του εντολέως μου Ιερέα που κατηγορείται για βιασμό (άρθρο 336 Π.Κ ) ,  γενετήσιες πράξεις με ανήλικο 14- 15 κατ΄εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώνοντας τα 14-15 έτη κατ ΄εξακολούθηση και  πορνογραφία ανηλίκων ( προμήθεια , κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας).

Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 24-01-2022  έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση  δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι  την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14 χρονη , αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του . Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του».

Η δράση του ιερέα 

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2019 όταν ο παπάς γνώρισε το θύμα του μέσα από το κατηχητικό. Η κοπέλα είχε πάει εκεί μετά από προτροπή της θείας της η οποία διατηρούσε στενές σχέσεις με τον 37χρονο. Όπως λέει η άλλη θεία της 17χρονης, ο ιερέας μπαινόβγαινε στο σπίτι τους και είχε από κοντά το παιδί.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κοριτσιού, ο ρασοφόρος μετά από κάθε κατήχηση την απομόνωνε στην εκκλησία και αφού την έβαζε να εξομολογηθεί μετά τη βίαζε λέγοντας της «στο πρόσωπο μου θα βλέπεις τον πατέρα σου και τον δάσκαλό σου»...

Ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να της ζητά γυμνές φωτογραφίες ενώ στη συνέχεια της έστελνε και αυτός γυμνές φωτογραφίες και πορνογραφικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος βίασε το παιδί τουλάχιστον 7 φορές ενώ παράλληλα προέβαινε και σε άλλες ασελγείς πράξεις πάνω του.

Όπως καταγγέλουν οι συγγενείς του κοριτσιού, ο ιερέας την απειλούσε και με ροζ βίντεο προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τον πρώτο βιασμό της έλεγε ότι θα δείξει το βίντεο στους δικούς της αν δεν του υποσχεθεί πως θα ξανασυναντηθούν.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ