Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Βγαίνει ο στρατός στην Αττική Οδό

Νέα ενημέρωση στις 20:00

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι σε εξέλιξη ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για Αττική οδό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε για το θέμα με τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό ότι καθαρίζουν τις εξόδους της Αττικής Οδού ενώ αναμένεται να επέμβουν τμήματα του στρατού για να μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους σε άλλα σημεία. Από την πλευρά της Περιφέρειας στο σημείο κατευθύνονται σε αυτά τα σημεία μηχανήματα ειδικών αποστολών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα μονάδες επιφυλακής του στρατού σε όλο το Λεκανοπέδιο, προκειμένου να στείλουν εκχιονιστικά οχήματα και καμιόνια για τον απεγκλωβισμό πολτών στη Αττική Οδό και όχι μόνο.

Θα σπεύσουν κατόπιν οδηγιών της Πολιτική Προστασίας που θα συντονίσει την επιχείρηση.

«Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εγκλωβισμό οδηγών

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα  της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

«Να αναζητηθούν ευθύνες»

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, από την εταιρεία διαχείρισης και πως αυτό θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Η κατάσταση βελτιώνεται στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα τα ηλεκτροδότησης».

Πατούλης: Δύσκολη μέρα και νύχτα – Προσπάθεια να είναι ανοιχτά νοσοκομεία και δρόμοι

«Η προσπάθεια εντείνεται ώστε να είναι ανοιχτά τα νοσοκομεία και οι δρόμοι, συνεργαζόμαστε και με το ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή συντονισμένα θα μπορέσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ενημέρωση για την κακοκαιρία υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για «μια δύσκολη μέρα και νύχτα», ενώ πρόσθεσε:

«Από την Περιφέρεια 250 άτομα βρίσκονται στο δρόμο για προσπάθειες απεγκλωβισμού και άλλα προβλήματα. Όπως και μετα σχολεία που πήραμε τη σωστή απόφαση να μην λειτουργήσουν, έτσι θα πρέπει να προσεχθεί η κυκλοφορία να γίνεται μόνο για επείγουσες ανάγκες».

Αναφορικά με τα συνεργεία διάνοιξης δρόμων, σημείωσε: «Σε πολλούς δημοτικούς δρόμους λόγω απουσίας αλυσίδων στα αυτοκίνητα υπήρξε στασιμότητα και τα μηχανήματα δυσκολεύονταν στο να ανοίγουν το δρόμο. Όλη τη νύχτα τα μηχανήματα θα επιχειρούν».

Ο κ. Πατούλης, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη, έκανε γνωστό ότι το άνοιγμά τους ή μη θα αποφασιστεί και ανακοινωθεί το απόγευμα της Τρίτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ