Ελλαδα

«Καμπανάκι» Παγώνη για τον κίνδυνο επαναμόλυνσης

«Δεν ισχύει ότι η ανοσία είναι πιο ισχυρή αν κάποιος νοσήσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
athina.jpg
Αθήνα © EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για τον κίνδυνο επαναμόλυνσης από κορωνοϊό προειδοποίησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στον κίνδυνο επαναμόλυνσης από κορωνοϊό, τονίζοντας πως είναι «δύσκολο να αποφευχθεί».

Ειδικότερα, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας, υπογράμμισε πως «η αποκλιμάκωση θα έλθει σταδιακά, η κατάσταση εμφανίζεται σταθεροποιημένη» ενώ για τον κίνδυνο επαναμόλυνσης σημεώσε πως «δεν ισχύει ότι η ανοσία είναι πιο ισχυρή αν κάποιος νοσήσει. Όταν κάποιος βρίσκεται σε περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο, δεν είναι εύκολο να το γλιτώσεις».

Ως προς το τι κατάσταση επικρατεί στα νοσοκομεία, επεσήμανε ότι «στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η πλειοψηφία των περιστατικών είναι με τη μετάλλαξη Δέλτα», υπενθυμίζοντας πως «στις ΜΕΘ φτάνουν οι ανεμβολίαστοι».

Με αυτό τον τρόπο, κάλεσε τους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση ενώ για την «Όμικρον 2» σημείωσε πως «δεν είναι κάτι διαφορετικό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ