Ελλαδα

Βιασμός Γεωργίας: Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές στην ανακρίτρια

Εκκρεμεί η εξέταση που αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα στην ανακρίτρια
Γεωργία Μπίκα © EUROKINNISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπόθεση βιασμού Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ανακρίτριας οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης κοπέλας βρίσκονται ήδη από την Παρασκευή στην ανακριτική αρχή.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, αφότου παραδόθηκαν από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί το αποτέλεσμα μίας ακόμη εξέτασης, η οποία αφορά στην ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοιχτεί ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών όποτε και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, ένας εκ των νομικών παραστατών στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, έκανε λόγο για έλλειψη εξειδίκευσης και άγνοια των Αρχών σε ό,τι αφορά τα μοντέρνα αδικήματα.

Αναφορικά με όσα ακούγονται για τις καθυστερήσεις στις τοξικολογικές εξετάσεις που είναι καθοριστικής σημασίας για αδικήματα όπως ο βιασμός με χρήση χαπιού, ο δικηγόρος ανέφερε στον ALPHA: «Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί. Eκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα».

«Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε. Το χάσαμε το αίμα πάει», σημείωσε ο κ. Διαλυνάς, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» και επομένως «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Ο κ. Διαλυνάς εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι μέρος των ούρων μπορεί να έχει αποσταλεί σε εργαστήριο στη Βέρνη, όπως ακούστηκε «από σοβαρές πηγές».

«Υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του Yπουργείου Δικαιοσύνης και η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας. Δεν καταλαβαίνω, πώς φεύγει δείγμα ούρων να εξεταστεί σε ένα εργαστήριο; Τι είναι ιδιωτικό;», σημείωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Θα «μιλήσουν» τα κινητά

Παράλληλα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, usb και τάμπλετ κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια παράλληλων ερευνών που διεξήγαγαν αιφνιδιαστικά χθες το πρωί στα τρία σπίτια των εμπλεκόμενων προσώπων -στο κέντρο και στα νότια προάστια της Αθήνας- στην υπόθεση του βιασμού, στη Θεσσαλονίκη.

Με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να έχουν απωλεσθεί σημαντικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη «βραχυμνήμη» των ηλεκτρονικών συσκευών, εντούτοις οι δικαστικοί λειτουργοί συλλέγουν ώρα με την ώρα όλα τα αποδεικτικά, με βάση τα οποία θα στοιχειοθετήσουν το κατηγορητήριο ή και θα το μεταβάλλουν, κατά τη διερεύνηση των συνθηκών του αποτρόπαιου περιστατικού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ