- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Όσοι εμβολιασμένοι νοσούν δεν χρειάζονται πιστοποιητικό νόσησης
Διευκρινίσεις από τον Γιώργο Γεωργαντά
Κορωνοϊός - Γεωργαντάς: Οι εμβολιασμένοι που νοσούν δεν θα χρειάζονται πιστοποιητικό νόσησης
Τα όσα ισχύουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε περίπτωση που κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει, διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι εμβολιασμένοι δε χρειάζεται να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.
«Είναι αυτονόητο ότι δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για εκείνον που νοσεί για τις ημέρες της νόσησης ή της ανάρρωσης. Διακόπτεται η ισχύς του και επανέρχεται εκ νέου μετά την παρέλευση των ημερών της νόσησής του», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Για τις 5, 8, 10 ή 14 μέρες νόσησης, το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα ισχύει, αλλά επανέρχεται μετά», ανέφερε.
Ακόμη, συμπλήρωσε ότι αυτό δεν γίνεται αυτόματα με τη δήλωση του θετικού τεστ, καθώς τεχνικά δεν μπορεί να υποστηριχθεί, επειδή διαφέρουν οι μέρες νόσησης από ασθενή σε ασθενή.
«Έχουμε προσπαθήσει να βρούμε τεχνική εφαρμογή, υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο από τις 29 Δεκεμβρίου, ωστόσο επειδή οι μέρες νόσησης είναι διαφορετικές, δεν μπορεί να υποστηριχθεί το σχέδιο αυτό», τόνισε.
Εμβολιασμός: Οι Έλληνες του εξωτερικού και οι άνω των 60
Ο κ. Γεωργαντάς έκανε επίσης γνωστό ότι αύριο θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους σε χώρα της Ε.Ε. ή σε άλλες 28 συνεργαζόμενες χώρες και έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα, προκειμένου να δηλώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί και οι άνω των 60 ετών να γλιτώσουν το πρόστιμο.
Ακόμη, ανέφερε πως περίπου 300.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών είναι υποψήφιοι για το πρόστιμο των 100 ευρώ, καθώς δεν έχουν λάβει ενισχυτική δοση.
«Από τις 520.000 που υπήρχαν όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα, έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα άνω του 40%».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.