Ελλαδα

Αφιέρωμα Εκπαίδευση #3: Μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, ειδικότητες

Θα σε βοηθήσουν στην επιλογή των σπουδών σου, στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου, αλλά και στην αυτοανάπτυξή σου

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 271
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7410-16726.jpg

Αφιέρωμα Εκπαίδευση: Όλα όσα θες να ξέρεις πριν αποφασίσεις για τις σπουδές σου

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

ISON PSYCHOMETRICA Λ. Κηφισίας 31, Αθήνα, 210 6420.001. Για δηλώσεις συμμετοχής: Οριάνα Αντωναροπούλου, Λ. Κηφισίας 178, Χαλάνδρι, oantonaropoulou@ison.gr, www.ison.gr

Θα σε βοηθήσουν στην επιλογή των σπουδών σου, στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου, αλλά και στην αυτοανάπτυξή σου. Συνεργάζεται με διεθνείς οίκους και πανεπιστήμια και διαθέτει ομάδα διακεκριμένων, έμπειρων επιστημόνων, εξειδικευμένων στους τομείς της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής, του Μάρκετινγκ και της Οργάνωσης Επιχειρήσεων. Οι «κύκλοι» αφορούν σε ψυχομετρικά τεστ, ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και συμβουλευτικής, διάγνωση ψυχοπαθολογίας, εισαγωγή στις θεραπείες μέσω της τέχνης, επαγγελματικό προσανατολισμό κ.ά.

PWC (Academy by Pricewater-house Coopers) 210 6899.000, www.pwcacademy.gr, Ζαλοκώστα 42, Χαλάνδρι

Η PwC Academy προσφέρει ολοκληρωμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους, φοιτητές και επαγγελματίες καθώς και ενημέρωση γονιών, υποψηφίων και επαγγελματιών για θέματα σπουδών, καριέρας και τάσεων της αγοράς μέσα από ανοιχτές ημερίδες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου η PwC έχει συνάψει αποκλειστική συνεργασία σε επιλεγμένους επαγγελματικούς τίτλους (Professional Qualifications & Certifications) με το London Chamber of Commerce and Industry (LCCI) του Βρετανικού οργανισμού πιστοποιήσεων Education Development International (E.D.I.), αναγνωρισμένων από το Βρετανικό κρατικό φορέα QCA. Τα προγράμματα αυτά αφορούν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IFRS), Φορολογία, Πωλήσεις (Sales), Internet Marketing, Δημόσιες Σχέσεις και Business English. Παράλληλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, η PwC προσφέρει και υποτροφίες. Ακόμα, προσφέρονται υποτροφίες και διοργανώνονται ανοικτές παρουσιάσεις επαγγελματικού προσανατολισμού και σπουδών.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ευελπίδων 47 & Λευκάδος 33, 6ος όρ., 210 8203.616, 210 8203.615

MBA στην Οργάνωση & Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Επιχειρήσεων και Οργανισμών για αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ που εργάζονται σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και νέων τεχνολογιών. Είναι 24μηνο, part-time και παρέχει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξειδίκευση, ενώ βρίσκεται σε επαφή με επαγγελματικούς φορείς (σαν ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών) αλλά και σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια.

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, Αιγάλεω, 210 5381.285, mcsd-sec1@in.teipir.gr, mcsd-sec2@in.teipir.gr

 

Το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά, σε συνεργασία με το Kingston University of London, προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε πτυχιούχους πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και πτυχιούχους πανεπιστημιακών σχολών που ειδικεύονται στον κατασκευαστικό τομέα. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι MSc in Management in Construction και MSc in Structural Design and Construction Management συμβάλλουν στην ορθότερη λήψη αποφάσεων σε θέματα διοίκησης εταιρειών, στον τομέα της κατασκευαστικής τεχνολογίας και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι ελαστική, πραγματοποιείται εντός του ΤΕΙ Πειραιά και διαρκεί δύο ακαδημαϊκά έτη.

ΚΟΛΕΓΙΑ- ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ

ΑΚΤΟ ART & DESIGN Χαρ. Τρικούπη 21 & Σόλωνος, 3ης Σεπτεμβρίου 24, Καποδιστρίου 36 & Κραναού 3, πλ. Κουμουνδούρου, www.akto.gr

Είναι επικυρωμένο κολέγιο του Middlesex, ενώ το πανεπιστημιακό του πρόγραμμα οδηγεί στο Bachelor of Arts (Honours) Degree του Middlesex University. Προϋπόθεση για την παρακολούθησή του είναι η φοίτηση στο προπαρασκευαστικό έτος που προηγείται ή να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. Οι σπουδές που προσφέρει αφορούν τους τομείς της γραφιστικής, της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, της διακόσμησης, του σχεδιασμού βιομηχανικών προϊόντων, της ζωγραφικής, των κόμιξ, του web design κ.λπ. Μπορείς να δεις το αποτέλεσμα στη δουλειά των σπουδαστών στην ετήσια έκθεση, η οποία φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 30/9 στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

IST COLLEGE Πειραιώς 72, Μοσχάτο, 210 4822.222, 800 11 93000 (χωρίς χρέωση), info@ist.edu.gr, www.ist.edu.gr

 

Το αποκαλούμενο και ως το «αγγλικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα», από το 1992 διατηρεί σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) με το Βρετανικό Κρατικό Πανεπιστήμιο του Hertfordshire για την αποκλειστική υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα και για την απόκτηση τίτλων σπουδών Bachelor’s και Master’s. Ιδρύθηκε το 1989, διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις 9.500 τ.μ. και παρέχει ακαδημαϊκά προγράμματα στους τομείς των Οικονομικών & Επιχειρησιακών Επιστημών, της Επιστήμης Υπολογιστών - Πληροφορικής και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ  210 8217.710, www.bhc.gr, pub-rel@bhc.gr

 

Θα λάβεις έναν από τους πιστοποιημένους τίτλους του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, φοιτώντας σε ολιγομελή τμήματα με αυστηρή και υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων. Έτσι, θα έχεις και πλήρη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σου μετά την αποφοίτησή σου, σα να ήσουν σε οποιοδήποτε βρετανικό πανεπιστήμιο. Η ποιοτική τους εκπαίδευση γίνεται στο κέντρο της πόλης, μέσα σ’ ένα υπερ-εξοπλισμένο, εξαώροφο κτίριο με ενημερωμένη βιβλιοθήκη, κέντρο υπολογιστών και καλά καταρτισμένους, εξειδικευμένους καθηγητές.

 

CITY UNITY COLLEGE Θησέως 15-17, Σύνταγμα, 210 3243.222, www.cityu.gr

 

Συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια City University of Seattle, Liverpool John Moores University, University of Nish και Staffordshire University, παρέχοντας προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Το City Unity College δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών του, διοργανώνοντας συχνά συμβουλευτικά σεμινάρια που αφορούν σε επιλογές καριέρας, πηγές πληροφόρησης, σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων, διαδικασίες επαγγελματικής συνέντευξης κ.ά., ενώ έχει δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας με πολλές επιχειρήσεις, προσβλέποντας στην ένταξη των αποφοίτων του στον επαγγελματικό στίβο. Διαθέτει εγκαταστάσεις 4.000 τ.μ. καθώς και ιδιόκτητες φοιτητικές εστίες.

ICON Αθήνα: Δημητρακοπούλου 49Α (στάση μετρό Συγγρού Φιξ)/ Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 34www.icon.gr

Αποτελεί εκπρόσωπο στην Ελλάδα των βρετανικών πανεπιστημίων University of Leicester και Heriot-Watt University Εδιμβούργου και σας προσκαλεί σε παρουσιάσεις των προγραμμάτων έναρξης Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2009: Στην Αθήνα στις 21/9, ώρα 19.00, στη Θεσσαλονίκη στις 17/9, ώρα 18.00. Στις παρουσιάσεις θα γίνει ενημέρωση για θέματα περιεχομένου, για το MBA του University of Leicester, που είναι αναγνωρισμένο από το Association of ΜΒΑs (ΑΜΒΑ), αλλά και για τα λοιπά Προπτυχιακά (Bachelor), Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα που προσφέρονται στην Ελλάδα.

DEREE COLLEGE 210 6009.800-9,  admissions@acg.edu, www.acg.edu

Μπορείς να πάρεις Bachelor of Arts (BA), Bachelor of Science (BS), και Master σε δεκάδες ενδιαφέρουσες ειδικότητες. Το γνωστό ως Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος λειτουργεί στα πρότυπα του αμερικανικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης, σε ένα campus στην Αγ. Παρασκευή κι ένα δεύτερο στο κέντρο, με άρτιο, σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις (αθλητικές, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, θέατρα). Επίσης, διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου σε πολλούς, διαφορετικούς τομείς.

AMERICAN UNIVERSITY OF ATHENS Λεωφόρος Κηφισίας & Σώχου 4, Ψυχικό, 210 7259.301-3, www.aua.edu, info@aua.edu

Με 50 ειδικότητες για Διπλωματούχους Μηχανικούς, Δικηγόρους, Φυσικούς, Επιστήμονες Πληροφορικής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, το AUA είναι ένα πλήρες και αυτόνομο ερευνητικό πανεπιστήμιο, μέλος της NAFSA (Ένωση Διεθνών Αμερικανικών Πανεπιστημίων) και της Διεθνούς Ενώσεως Πανεπιστημίων της UNESCO. «Η διαρκής ή διά βίου εκπαίδευση των στελεχών και υπαλλήλων μιας επιχείρησης αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο τμήμα της ανταγωνιστικότητάς της» υπογραμμίζει ο καθηγητής Α. Κ. Κανελλόπουλος και πρόεδρος του AUA. Από το 2006 έχει ακριβώς τα ίδια αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας και αξιολόγησης με το Massachusetts Institute of Technology (MIT) και για τα τρία επίπεδα σπουδών του – Bachelor, Master, Διδακτορικού. Έχει τα δικά του ερευνητικά προγράμματα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε κάθε επίπεδο στελέχους.

AEGEAN - OMIROS COLLEGE  Αθήνα, Βερανζέρου 3, πλατεία Κάνιγγος, 210 3800.811, www.aegeancollege.gr

Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, που έχει 63 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εκπαίδευσης και στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, το Aegean - Omiros College διανύει τη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του με συνεχείς διεθνείς βραβεύσεις και κορυφαίες συνεργασίες με κρατικά βρετανικά πανεπιστήμια όπως το Anglia Ruskin University, το University of Central Lancashire και το Βρετανικό Φορέα Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Edexcel. Απόδειξη της εκπαιδευτικής υπεροχής του Aegean - Omiros College αποτελούν οι εκατοντάδες επιτυχημένοι επιστήμονες και επαγγελματίες που έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία.

INSTITUTE OF COUNSELLING & PSYCHOLOGICAL STUDIES (ICPS) Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι, 210 6456.564-5/ Θεσσαλονίκη: 2310 852.448, www.icps.edu.gr

Με εμπειρία από το 1989, το πρώτο ίδρυμα που προσέφερε επαγγελματική εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Θεραπεία στην Ελλάδα διαθέτει: Τμήμα Ψυχολογίας (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το προπτυχιακό λαμβάνει πιστοποίηση από το βρετανικό κρατικό πανεπιστήμιο του Central Lancashire, Τμήμα Συμβουλευτικής, που περιλαμβάνει προγράμματα εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, Τμήμα Επιχειρηματικής εκπαίδευσης, με Προγράμματα Υποστήριξης Εργαζομένων, Διαμόρφωση Συστημάτων Επιλογής Προσωπικού, Στρατηγική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Προγράμματα Εκπαίδευσης Προσωπικού, Προσωπική Καθοδήγηση και Τμήμα Συνεχιζόμενης Κατάρτισης.

ΑΤΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ Χέυδεν 8-10 & Πατησίων 81, πλ. Βικτωρίας, 210 8239.960

Εδώ και 31 χρόνια ο εκπαιδευτικός όμιλος προσφέρει ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση. Θα βρεις προπτυχιακές σπουδές για HND, BSc, BA στις ειδικότητες της Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Ψυχολογίας, Λογοθεραπείας, Φυσιοθεραπείας, Διαιτολογίας, Διοίκησης επιχειρήσεων, Παιδαγωγικών (προσχολικής αγωγής και παιδαγωγού παιδιών με ειδικές ανάγκες), Δημοσιογραφίας και στελεχών ΜΜΕ, Γραφιστικής και προγράμματα Ομορφιάς, Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής. Επίσης, χρησιμοποιεί εκπαιδευτικές καινοτομίες βασισμένες στα αγγλικά πρότυπα εκπαίδευσης, έχει career office, εργαστήρια εκπαίδευσης υπολογιστών και πρακτική άσκηση.

 

MEDITERRANEAN COLLEGE  Αθήνα: 210 8899.600/ Θεσσαλονίκη 2310 287.779, www.medcollege.edu.gr

Ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας είναι ανελέητος και η αναβάθμιση του πτυχίου μονόδρομος. Εξού και το Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Mediterranean College ξεκίνησε σειρά ετήσιων μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξειδίκευσης σε τομείς όπως η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, οι Δημόσιες Σχέσεις, το Μάρκετινγκ και τα Logistics. Τα προγράμματα Executive Diploma του London Centre of Management είναι σύγχρονα, ευέλικτα και προσαρμοσμένα στις μαθησιακές ανάγκες αλλά και στους ρυθμούς ζωής του σύγχρονου εργαζόμενου. Ως εκ τούτου η φοίτηση μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως, η παρακολούθηση των μαθημάτων να είναι απογευματινή και στην ελληνική γλώσσα. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί, επίσης, να συνεχίσει με προγράμματα ΜΒΑ.

NEW YORK COLLEGE Αθήνα 210 3225.961/ Θεσσαλονίκη 2310 889.879, www.nyc.gr

                                                 

Μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα με εμπειρία 21 ετών προσφέρει το New York College (NYC) στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ψυχολογίας, Επικοινωνίας, Εκπαίδευσης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Πληροφορικής. Τα πτυχία του NYC έχουν την πιστοποίηση του British Accreditation Council (BAC), ενώ οι σπουδαστές φοιτούν σε ένα περιβάλλον πολυπολιτισμικό, καθώς ο όμιλος συνεργάζεται με αναγνωρισμένα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και δηλώνει παρών ακόμα και εκτός συνόρων, σε πόλεις όπως η Πράγα, τα Τίρανα και Βελιγράδι.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ιπποκράτους 118, 211 3003.580, polychoros@metaixmio.gr

Ως το τέλος του έτους θα πραγματοποιεί σεμινάρια Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων και Δημιουργικής Γραφής (έναρξη αρχές Οκτώβρη), Συγγραφής Σεναρίου (τέλη Οκτώβρη) με το συγγραφέα Ν. Παναγιωτόπουλο και το σεμινάριο «Η Ελληνική Ποίηση της Μεταπολίτευσης (1974-2009)» (τέλη Οκτώβρη) με τον Ε. Γαραντούδη, αναπληρωτή καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμα, για μια ακόμα σχολική χρονιά οι εκδόσεις Μεταίχμιο μαζί με τα βοηθήματα για τα βασικά μαθήματα κάθε τάξης του Δημοτικού και του Γυμνασίου προσφέρουν δωρεάν άλλα δύο εκπαιδευτικά βιβλία της ίδιας τάξης.

KARIERA Απ. Παύλου 10Α Μαρούσι, 210 8115.352, 210 8115.353

Ανοιχτά επιμορφωτικά σεμινάρια διάρκειας μίας έως δύο ημερών και πάντα βασισμένα στην επικαιρότητα διοργανώνει το kariera.gr τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Στο πρώτο σεμινάριο στις 26/9 οι ομιλητές θα αναπτύξουν το θέμα των επιτυχών πωλήσεων σε περιόδους κρίσεις. Στις 29/9 θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια, το ένα με θέμα «EQ - Συναισθηματική Νοημοσύνη» και το δεύτερο «Οικονομικά για μη οικονομικούς». Παράλληλα το kariera.gr εγκαινιάζει μια σειρά διπλωμάτων στη διοίκηση επιχειρήσεων και στη διαχείριση συστημάτων ποιότητας, διάρκειας δύο έως τριών μηνών. Ειδικότερα το πρόγραμμα των διπλωμάτων έχει ως εξής: Diploma in PR (26/9 - 21/11), Diploma in HR Management (26/9 - 5/12), Diploma mini MBA (26/9 - 5/12), Diploma in I.F.R.S. (7/10 - 17/12), Diploma Διαχείρισης Συστημάτων Ποιότητας (10/10 - 20/11) και Diploma in Business English (12/10 - 16/11).

ΙΕΚ

ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ Αθήνα, Πατησίων 81 & Χέυδεν 8-10, πλ. Βικτωρίας  

Οι καινοτόμες μέθοδοι, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, η δανειστική βιβλιοθήκη και οι άνετες αίθουσες διδασκαλίας είναι το σημείο αναφοράς για τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ιπποκράτειος. Μια σχολή με συνέπεια στις πρωτιές. Το 1979 ίδρυσε το πρώτο Γραφείο Επαγγελματικής Υποστήριξης Αποφοίτων. Το 1990 η Ιπποκράτειος Σχολή είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή με κρατικό πτυχίο στις ειδικότητες της Νοσηλευτικής, Φυσιοθεραπείας, Βρεφονηπιαγωγών, Πληροφορικής, Οικονομίας & Διοίκησης. Σήμερα, λειτουργούν 40 ειδικότητες, αυστηρά επιλεγμένες με γνώμονα τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας.

ΙΕΚ PRAXIS Σαριπόλου 5, δίπλα στο Μουσείο, 210 8230.090, www.iekpraxis.gr

Τουλάχιστον 44 ειδικότητες σε τομείς όπως Πληροφορική, Γραφιστική, Αισθητική και Τουρισμός σε υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία διδάσκει το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΙΕΚ PRAXIS. Ωστόσο, το πιο δυνατό χαρτί του εκπαιδευτικού ομίλου παραμένει η δυνατότητα πρακτικής άσκησης των σπουδαστών σε μεγάλες εταιρείες αλλά και η συμμετοχή τους σε εκθέσεις, διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Οι σπουδές στο ΙΕΚ PRAXIS διαρκούν δύο χρόνια και τα δίδακτρα κυμαίνονται από € 3.500 έως 3.900 ανάλογα με την ειδικότητα.

ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ Αθήνα, πλ. Ελευθερίας 7 (πλ. Κουμουνδούρου), 210 3232.323

 

Κρατικό πτυχίο και συνεργασίες με διεθνή ακαδημαϊκά ινστιτούτα και πανεπιστήμια προσφέρουν τα ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ για όσους ονειρεύονταν να ασχοληθούν με την ιατρική. Επιπλέον το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής ΣΒΙΕ διδάσκει ειδικότητες όπως οπτική, βοηθός ακτινολόγου, βοηθός φαρμακείου, νοσηλευτική, φυσικοθεραπεία, αισθητική και προσχολική αγωγή. Η σχολή συνεργάζεται με οργανισμούς πιστοποίησης επαγγελμάτων του εξωτερικού και δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να κάνουν πρακτική ή να εργαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω κοινοτικών επιδοτούμενων προγραμμάτων ανταλλαγής. Για τους πτυχιούχους, το ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ διαθέτει Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ Αθήνα, 210 8224.074, www.iek-akmi

 

Θέλει τέχνη η μαγειρική, αλλά καλή είναι και η τεχνική. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης γαλλική σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, Εcole Ritz Escoffier, προσφέρει σπουδές ανώτερου επιπέδου σε όλες τις περιζήτητες ειδικότητες του επισιτιστικού κλάδου και προετοιμάζει τους σεφ της επόμενης γενιάς. Το κύρος και η πολυετής παρουσία της σχολής στον εκπαιδευτικό τομέα παρέχουν στους σπουδαστές διπλή κατοχύρωση σπουδών: αποφοιτούν με κρατικό δίπλωμα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και το Certificat Ritz Escoffier. Μέχρι και το ρεκόρ Guiness γνωρίζει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αφού οι σεφ του κατάφεραν να παρασκευάσουν τη μεγαλύτερη τυρόπιτα στον κόσμο, βάρους 862 κιλών!

Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Αθήνα: Ρεθύμνου 3, Μουσείο, 210 8225.983/ Θεσ/νίκη: Ερμού 45, πλ. Αριστοτέλους, 2310 226.318

Τα προγράμματά του απευθύνονται σε αποφοίτους Λυκείου, οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα με δικαίωμα πρόσληψης σε προκηρύξεις του Δημοσίου και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, ενώ παρέχεται αναβολή στράτευσης. Πλέον εισάγει και τις ειδικότητες της Δημοσιογραφία & της Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Προσφέρει πλήρη προγράμματα σπουδών σε περισσότερες από 40 ειδικότητες (Μηχανολογία, Ηλεκτρονικά, Δομικά, Πληροφορική, Επαγγέλματα Μόδας & Ομορφιάς κ.ά.).

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνα, Πειραιάς, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, 800 11 919191, www.iekxini.gr

 

Τα νέα εκπαιδευτικά τμήματα του ΙΕΚ απευθύνονται σε απόφοιτους Ενιαίων Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, με προγράμματα σπουδών στους τομείς πληροφορικής, οικονομίας & διοίκησης, ψυχολογίας, δημοσιογραφίας, παιδαγωγικών κ.ά., ενώ στις διετούς φοίτησης σπουδές περιλαμβάνεται και η πρακτική εξάσκηση. Λάβε υπόψη ότι στις φετινές Ημέρες Καριέρας (που οργάνωσε το Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων Σπουδαστών - ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ) συμμετείχαν περισσότερες από 50 ελληνικές και πολυεθνικές μεγάλες επιχειρήσεις (Γερμανός, Infoassist, Adelco, Πλαίσιο Computers, Grant Thornton κ.ά.), 20 σπουδαστές βρήκαν αμέσως δουλειά, ενώ άλλοι 120 έχουν ήδη κλείσει δεύτερο ραντεβού με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

ΚΟΛΕΓΙΟ ΒΑΚΑΛΟ Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός, 210 6442.514

 

Η σχολή από το 1958 προσφέρει πλήρεις κύκλους σπουδών στους τομείς των Γραφιστικών Εφαρμογών και της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου. Οι σπουδές για τα προπτυχιακά είναι τριετείς, ενώ τα μεταπτυχιακά προγράμματα γίνονται αποκλειστικά στην Ελλάδα και διαρκούν ένα έτος. Παράλληλα, λειτουργούν μονοετή εργαστήρια Σκηνογραφίας, Ζωγραφικής, Κοσμήματος και παιδικό δημιουργικό τμήμα Ζωγραφικής. Στους έξι ειδικά διαμορφωμένους ορόφους της σχολής υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι, αμφιθέατρο, κυλικείο, ακόμα και αίθριο. Από το 1996 συνεργάζεται με το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby, το οποίο αναγνωρίζει το επίπεδο σπουδών Βακαλό ως ισότιμο με το επίπεδο των πανεπιστημιακών προγραμμάτων που προσφέρει η δική του σχολή Art and Design.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

APPLE STUDIES Αχαρνών: Πάρνηθος 7, 210 2448.065/ Γαλατσίου: Λ. Γαλατσίου 94, 210 2224.448/ Νίκαιας: Κιτίου 1 & Καβάλας, 210 4252.950/ Ν. Φιλαδέλφειας: Μυριοφύτου 6, 210 2515.011/ Πετραλώνων: Θεσσαλονίκης 151, 210 3479.452 www.applestudies.com, www.applepetralona.gr, www.applestudies-nikaia.gr

 

Εκπαίδευση στις ευρωπαϊκές γλώσσες, τεχνολογία και πληροφορική για παιδιά και ενήλικες μέσα από προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί από παιδαγωγούς και ειδικούς με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση. Τα 30 κέντρα Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής Apple Studies διαθέτουν καταπληκτικούς χώρους, με άρτιες συνθήκες μάθησης, πρωτότυπο ακαδημαϊκό σύστημα, χρήση διαδραστικού πίνακα και e-learning, με περισσότερους από 1.000 επιτυχόντες κάθε χρόνο σε αναγνωρισμένες εξετάσεις. Τα κέντρα είναι επίσημα εξεταστικά κέντρα για τις πιστοποιήσεις πληροφορικής των φορέων ECDL και ICT και μέλη του Anglohellenic Institute για τις εξετάσεις των πτυχίων του Cambridge στα αγγλικά. Τα Apple Studies υπόσχονται μάθηση με χαμηλό κόστος και ειδικά στους φοιτητές προσφέρουν έκπτωση 20% σε όποιο πρόγραμμα επιλέξουν.

ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ 210 9636.100, 800 111 8888 (χωρίς χρέωση)

Φέτος ο Όμιλος γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας και δημιουργικής προσφοράς στο χώρο της εκπαίδευσης, διδάσκοντας, μεταξύ άλλων, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Πλέον, στα άριστα τεχνολογικά εξοπλισμένα κέντρα του Ομίλου σπουδάζουν ετησίως περισσότεροι από 60.000 μαθητές, τους οποίους εκπαιδεύουν περισσότεροι από 3.000 καθηγητές. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος εκτός της Ελλάδας έχει παρουσία σε Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία. 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - INTERGRAPHICS Στουρνάρη 49 (Πολυτεχνείο), 210 3838.808/ Θεσσαλονίκη: Καρατάσου 7, 2310 515.539, www.intergraphics.gr   

Με ειδικότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες, στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS έχει καταφέρει να δημιουργήσει από το 1990 μια ουσιαστική γέφυρα με την αγορά εργασίας και να προσφέρει άμεση επαγγελματική απορρόφηση στους αποφοίτους του. Στον όμιλο ανήκουν το IEK INTERDIGITAL με 37 ειδικότητες από τον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών μέχρι τον Τομέα Τουρισμού και Μεταφορών. Η φοίτηση είναι διετής και παρέχει αναγνωρισμένο πτυχίο και αναβολή στράτευσης. Για την απόκτηση ανώτατου τίτλου σπουδών και πτυχίο Bachelor το INTERGRAPHICS COLLEGE προσφέρει πιστοποιημένα προγράμματα HND, τα οποία απευθύνονται σε απόφοιτους Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ και επαγγελματίες.

 

ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ Χαλκοκονδύλη 9 & Πατησίων, 210 3844.888, 210 3301.300/ Χαλκοκονδύλη 5, 2103301.110, www.eurodiastasi.com

 

Μακράν ένα από τα πιο δημοφιλή Κέντρα Ξένων Γλωσσών, καθώς τουλάχιστον 22.000 σπουδαστές έχουν περάσει από τα θρανία της Ευρωδιάστασης. Εάν θες Proficiency σε τρία εξάμηνα, Lower σε 12-18 μήνες αλλά και να μιλάς ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά, η Ευρωδιάσταση έχει τη φήμη των πλέον ταχύρρυθμων προγραμμάτων προετοιμασίας για εξετάσεις σε χαμηλές τιμές. Τα τμήματα απευθύνονται σε αρχάριους σπουδαστές και δεν προαπαιτούν οποιαδήποτε προηγούμενη γνώση της γλώσσας. Τα προγράμματα καλύπτονται από Γραπτή Εγγύηση Σπουδών και Χρονοδιαγράμματος, ενώ δίνεται η δυνατότητα χορήγησης υποτροφίας για παρακολούθηση δύο τάξεων μίας δεύτερης ξένης γλώσσας, δικής τους επιλογής.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ  Φορμίωνος 83 & Φιλολάου, Παγκράτι, 210 7521.767, 800 11 47277

Η μάθηση δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Εάν είσαι ενήλικας και δεν πρόλαβες να μάθεις αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά, το κέντρο ξένων γλωσσών ΓΡΑΨΑ προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και μάλιστα με πρωτοποριακές τεχνικές μαθημάτων (GetWhatYouNeed, The Flexible Choice, Peer Teaching, Write&Win). Πρόκειται για τεχνικές οι οποίες δίνουν έμφαση στην επικοινωνία και στην εξατομίκευση. Όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι διαδικασίες επιμόρφωσης είναι συνεχείς και συνοδεύονται από ποιοτικό έλεγχο, ενώ οι τάξεις πτυχίων καλύπτονται από Γραπτή Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου. Με εκπαιδευτήρια σε Παγκράτι, Ζωγράφου, Αμπελόκηπους, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Κυψέλη, Ν. Ιωνία, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Πειραιά, αλλά και στην Πάτρα.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΜΠΡΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ Ηπείρου 41, Μουσείο, 210 3252.676, 693 6813232, www.empros-ergastirion.gr

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «Εμπρός - Θεατροεργαστήριον» πραγματοποιεί τις εισαγωγικές της εξετάσεις στις 19 και 20/9. Η αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή είναι τριετούς φοίτησης, ενώ διδάσκονται Αυτοσχεδιασμός - Υποκριτική, Κίνηση, Μουσική Αγωγή, Θεωρητικά, Κινηματογράφος, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Αφήγηση - Παραμύθι, Μάσκα - Κούκλα, Οργάνωση Παραγωγής, Εκπαίδευση και Πρακτική στη Μεταγλώττιση. Για την αρχική ακρόαση απαιτούνται δύο μονόλογοι, ένα ποίημα και ένα τραγούδι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ