Βιβλιο

Μαύρη περιπέτεια

Χρειάζεται είτε μεγάλο αφηγηματικό θράσος είτε υπέρτατο σκηνοθετικό νταηλίκι για να καταστήσεις αξιολάτρευτο ένα σύμπαν

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
ΤΕΥΧΟΣ 269
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8048-18327.jpg

Χρειάζεται είτε μεγάλο αφηγηματικό θράσος είτε υπέρτατο σκηνοθετικό νταηλίκι για να καταστήσεις αξιολάτρευτο ένα σύμπαν αποτελούμενο από γκεσταπίτες εβραιοφάγους, guerilla κεφαλοκυνηγούς, εκδικητές του Ολοκαυτώματος, παραστρατιωτικούς κοινωνούς της σβάστικας και αιμοσταγείς σειριακούς δολοφόνους ενδεδυμένους την ιδιότητα του παρτιζάνου.

Καθώς όμως ο Κουέντιν Ταραντίνο διαθέτει σε επάρκεια όλα τα παραπάνω, συν μια ακαταμάχητη αίσθηση του καλώς εννοουμένου κακού χιούμορ, η νέα του ταινία είναι ό,τι καλύτερο συμβαίνει φέτος το φθινόπωρο στον κινηματογράφο.

Αν μάλιστα βγαίνοντας από την αίθουσα οι «Άδωξοι Μπάσταρδη» σου λείψουν, μάθε πως ο σκηνοθέτης υπογράφει και τη λογοτεχνική εκδοχή του. Μια σκηνή προς σκηνή και από διάλογο σε διάλογο αναπαράσταση του φιλμ που μεταφράστηκε στα ελληνικά ταυτόχρονα με την έξοδο της ταινίας. Έτσι, για να εκτιμήσεις το πώς σερβίρεται σωστά ένα στρούντελ, για το πόσο ευθύνεται για το διαιτολόγιο ενός Standartenführer των SS ένα ποτήρι φρέσκο γάλα ή για να εμβαθύνεις σε κάποιο από τα σχοινοτενή λογύδρια του χαρακτήρα-αποκάλυψη της ταινίας Χανς Λάντα.                                

“INGLOURIOUS BASTERDS” , Κουέντιν Ταραντίνο, μτφ. Σύνθια Μίκελσεν, εκδ. Τόπος, σελ. 232

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασ’ το θα πάρω γάτα
«Άστο… θα πάρω γάτα»: 14 αληθινές ιστορίες για τη ζωή, που δεν πήγε όπως την είχαμε φανταστεί

Η Ελίζα Χριστοπούλου συγκεντρώνει σε ένα μικρό βιβλίο ιστορίες για έρωτες, φιλίες, λάθος αποφάσεις, γάτες και εκείνες τις απρόοπτες στιγμές που, χωρίς να το καταλάβουμε, γίνονται οι πιο σημαντικές.

Ο τέλειος Μάνος με τα μαγικά γυαλιά
Ο τέλειος Μάνος με τα μαγικά γυαλιά: Ένα παραμύθι για τα παιδιά που ντρέπονται να φορέσουν γυαλιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, η ιστορία της Ευαγγελίας Κακούρου μάς θυμίζει πως το να βλέπουμε καλύτερα δεν αφορά μόνο την όρασή μας αλλά και τον τρόπο που κοιτάζουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY