Ελλαδα

Καπραβέλος: «Ο επόμενος ασθενής θα διασωληνωθεί στο πάρκινγκ»

«Καμπανάκι» για την πίεση στο ΕΣΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, έκρουσε των «κώδωνα» του κινδύνου για την ασφυκτική πίεση που υφίσταται το ΕΣΥ.

Για την ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Ο επόμενος ασθενής που θα έλθει στο ''Παπανικολάου'' θα διασωληνωθεί στον διάδρομο και ο επόμενος θα διασωληνωθεί στο πάρκινγκ του νοσοκομείου», τόνισε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πίεση στο ΕΣΥ.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το τσουνάμι της μετάλλαξης Δέλτα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, η άμυνάς μας απέναντι στη βαριά νόσο είναι ο εμβολιασμός. Αυτό που χάνουμε είναι ο χρόνος να αμυνθούμε απέναντι και στην Όμικρον».

Αναφερόμενος στην Όμικρον, αποκάλυψε πως «ήδη είναι αισθητές οι επιπτώσεις της υπερμεταδοτικής Όμικρον», καθώς όπως είπε, «νοσεί αριθμός - ρεκόρ του προσωπικού».

Στη συνέχεια, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ελέγξουμε αυτή τη μάστιγα».

«Είμαστε στο προστάδιο ενός ολοκληρωτικού, καθολικού lockdown. Εάν τα κρούσματα φθάσουν 30.000 και 40.000 και η νοσηρότητα πιέσει το σύστημα, τα νοσοκομεία θα κλείσουν για όλες τις παθήσεις» υπογράμμισε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ