Ελλαδα

Η Ελλάδα από το Διάστημα - Η φωτογραφία Ρώσου αστροναύτη

«Αληθινός τουριστικός παράδεισος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πελοπόννησος όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Η Πελοπόννησος όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό @Anton_Astrey/Twitter

Φωτογραφία την Ελλάδα από το Διάστημα τράβηξε ο Ρώσος αστροναύτης Anton Shkaplerov. Η εικόνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μια φωτογραφία την Ελλάδα από το Διάστημα τράβηξε ο Ρώσος κοσμοναύτης Άντον Σκαπλέροφ, διοικητής αυτήν την περίοδο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο Ρώσος αστροναύτης ανήρτησε την εικόνα της Ελλάδας από ψηλά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σε αυτήν φαίνεται η Πελοπόννησος, ένα τμήμα της Στερεάς Ελλάδας και η Ζάκυνθος από τα Ιόνια Νησιά.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από το σχόλιο: «Συνεχίζουμε το ταξίδι μας γύρω από τον μεγάλο πλανήτη μας. Σήμερα έχουμε την Ελλάδα, έναν αληθινό τουριστικό παράδεισο με θαυμάσιες υποδομές και ποικιλία ευκαιριών για όλων των ειδών τις διακοπές».

 

Ποιος είναι ο Ρώσος αστροναύτης που τράβηξε φωτογραφία την Ελλάδα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο Anton Shkaplerov είναι πρώην σμήναρχος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και βετεράνος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, έχοντας συμμετάσχει σε τέσσερις διαστημικές αποστολές με συνολική παραμονή πάνω από 530 μέρες στο διάστημα, ενώ έχει και πάνω από 14 ώρες διαστημικών περιπάτων.

Αυτήν τη φορά έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 5 Οκτωβρίου 2021, με ένα σκάφος Soyuz MS-19, μαζί με τον σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο και την ηθοποιό Γιούλια Πέρεσιλντ (που γύρισαν την πρώτη ταινία στον ISS). Στις 6 Νοεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή του ISS. Δείτε τη φωτογραφία της Ελλάδας από το Διάστημα που έβγαλε ο Anton Shkaplerov:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ