Ελλαδα

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την Όμικρον παρουσία Τσιόδρα

Προς το παρόν δεν εξετάζονται νέα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη © Εurokinissi

Σύσκεψη που έγινε σήμερα (19.12.2021) υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία της πανδημίας.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αλλά και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Για την ώρα φαίνεται ότι νέα μέτρα δεν θα ληφθούν προς το παρόν, αλλά υπογραμμίστηκε η ανάγκη να καθυστερήσει η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Με άλλα λόγια να κερδίσουμε χρόνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ειδική επιτροπή επιστημόνων έχει εισηγηθεί μέτρα για την περίοδο των γιορτών, ακόμα και για τους εμβολιασμένους, τα οποία εξετάζει η κυβέρνηση, χωρίς ακόμα να έχει λάβει αποφάσεις.

Στην σύσκεψη, έγινε επίσης μια πρώτη αποτίμηση του μέτρου που εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί για την είσοδο των ταξιδιωτών στην χώρα μας, αλλά και πως προχωρούν οι εμβολιασμοί που είναι ο βασικός τρόπος να θωρακιστεί ο πληθυσμός.

Πλεύρης: Όχι στο γενικό lockdown - Ναι σε νέα μέτρα αν χρειαστεί


«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε» ανέφερε ο νωρίτερα υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ στάθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών πριν την πιθανή επικράτηση της «Όμικρον».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι επί του παρόντος κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα, ενώ καταγράφεται μια ύφεση σε κρούσματα και νοσηλείες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ