- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε Μαγνησία, καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» βρίσκεται σε εξέλιξη. Πυκνή χιονόπτωση στο Πήλιο. LIVE πώς κινείται η κακοκαιρία.
Χιόνια στο Πήλιο συνεχίζουν να πέφτουν, καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» επηρεάζει τη Μαγνησία, φέρνοντας χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο στα ορεινά του νομού.
Στα λευκά έχει ντυθεί ένα μεγάλο μέρος της ορεινής Μαγνησίας και του ορεινού όγκου του Πηλίου.
Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ριπές ανέμου στα ορεινά, όπως και τις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τα παραθαλάσσια της περιοχής.
Στα Χάνια του Πηλίου η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ αδιάκοπα, αλλά το πολύ δυνατό κρύο, αφού τα θερμόμετρα δείχνουν -6 βαθμούς, δεν επιτρέπει την παχιά χιονόστρωση και το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Κατά διαστήματα πολύ έντονοι είναι οι άνεμοι.
Χιονοπτώσεις στο Πήλιο - Δεν σταματούν να περνούν οι αλατιέρες
Η χιονόπτωση ξεκινά πάνω από την Πορταριά, αλλά η χιονόστρωση αρχίζει από την Αλυκόπετρα και πάνω μέχρι και το Καράβωμα, στον δρόμο Βόλου - Ζαγοράς μέσω Χανίων. Καθ' όλο το 24ωρο, αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ριχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.
Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας, αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.
Στο ανατολικό Πήλιο που αναμενόταν να πληγεί σφοδρότερα από την κακοκαιρία, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «πνέουν ισχυροί άνεμοι από το βράδυ και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, η χιονόπτωση συνεχίζεται με το χιόνι να πέφτει με τη μορφή ανεμίδων αλλά να είναι σπυρωτό». Περισσότερο χιόνι έπεσε στην περιοχή της Τσαγκαράδας αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι «η κακοκαιρία πλήττει ηπιότερα τη Μαγνησία με παροδικές χιονοπτώσεις στο Πήλιο, κυρίως το ανατολικό, χιονόπτωση σημειώθηκε και στον Σταυρό Πτελεού αλλά έχουμε σε ετοιμότητα, εφ' όσον χρειαστεί στη συνέχεια, δεκάδες αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Μηχανήματα έχουμε και σε όλα τα ακραία σημεία της Μαγνησίας,από το Πουρί και την Ανάβρα ως το Κεραμίδι».
Κακοκαιρία «Κάρμελ» στη Μαγνησία: Δεμένα τα πλοία για Σποράδες
Στα νησιά των Σποράδων το πρόβλημα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και γι' αυτό δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου.
Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους.
Δείτε live πώς κινείται η κακοκαιρία «Κάρμελ» αυτήν τη στιγμή στη Μαγνησία και ποια είναι η κατάσταση στο Πήλιο:
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.