Ελλαδα

Μητροκτονία στα Γρεβενά: Στη φυλακή ο 59χρονος

Τι είπε στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητροκτονία στα Γρεβενά: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος
Περιπολικό της αστυνομίας © EUROKINISSI

Μητροκτονία στα Γρεβενά: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος δολοφόνος της μητέρας του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος μητροκτόνος στα Γρεβενά, μετά από ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα σύμφωνα με την ΕΡΤ. Αυτή την ώρα οδηγείται στις φυλακές Γρεβενών.

Ο 59χρονος διώκεται για δύο πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και μία πλημμεληματικού. Συγκεκριμένα, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό. Όσον αναφορά την τρίτη κατηγορία διώκεται για άσκηση βίας κατά υπαλλήλων.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της τρίωρης απολογίας του στην αρμόδια Ανακρίτρια δεν αποδέχτηκε τις δύο τελευταίες κατηγορίες, ενώ έδωσε συγκεχυμένες απαντήσεις για τον στραγγαλισμό της 83χρονης μητέρας του.

Μητροκτονία στα Γρεβενά: Το χρονικό της σύλληψης

Η εξιχνίαση της δολοφονίας στηρίχτηκε στην οξυδέρκεια του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών στα Γρεβενά, στο οποίο απευθύνθηκε ο 59χρονος την Τρίτη για να αναλάβει την κηδεία της μητέρας του. Όπως του είπε, την είχε βρει νεκρή στο κρεβάτι της. Όμως, η περίεργη σπουδή που έδειξε ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ταφή, κίνησε υποψίες στον τελετάρχη που ενημέρωσε την Ασφάλεια.

Ένας αστυνομικός θυμήθηκε ότι ο γιος της θανούσης είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη γιαγιά του πριν από 28 χρόνια στο ίδιο χωριό, όταν και ο ίδιος ήταν 32 χρόνων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της δολοφονίας. Μάλιστα, είχε κριθεί ψυχοπαθής και νοσηλεύτηκε αρκετά χρόνια σε ψυχιατρική κλινική.

Έτσι, η Ασφάλεια ενημέρωσε τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών και εκείνος έδωσε εντολή να γίνει νεκροτομή στην σορό της Βικτωρίας Παπαστεργίου.

Οιατροδικαστής στην Θεσσαλονίκη διαπίστωσε πως η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας το βράδυ της Τρίτης και ότι ο θάνατός της είχε επέλθει από ασφυξία, πιθανότατα με κάποιο μαξιλάρι που έφραξε τις αναπνευστικές οδούς.

Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και διέταξε την σύλληψη του γιου του θύματος. Οι άνδρες της Ασφάλειας τον αναζήτησαν στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν κι έτσι «χτένισαν» επί ώρες την ευρύτερη περιοχή, ώσπου τελικά εντόπισαν τον 60χρονο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο ότι θα διαταχθεί και πάλι η εξέτασή του από ψυχίατρο που θα κρίνει αν είναι σε θέση να προφυλακιστεί ή αν θα πρέπει να εγκλειστεί σε ίδρυμα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την πνευματική του υγεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ