Ελλαδα

Λινού: Εμβολιασμοί 5 – 11 ετών: Ασφαλέστεροι για τα παιδιά

Στις 13/12 η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθηνά Λινού: «Τα εμβόλια στα παιδιά είναι πιο ασφαλή απ’ ότι στους μεγάλους»
Εμβολιασμός Moderna © EPA

Μεγάλη κίνηση παρατηρείται στα ραντεβού για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών. Τι είπε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Μεγάλη κίνηση παρατηρείται στα ραντεβού για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου. «Υπάρχει μεγάλη κίνηση. Τα ραντεβού είναι ήδη πάνω από 20.000». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για να κάνει ένα παιδί το εμβόλιο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα τα 5 έτη.

Αθηνά Λινού: Ασφαλέστερα για τα παιδιά τα εμβόλια

«Πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν τα παιδιά για τη δική τους προστασία. Έχουμε να κάνουμε με μια περίεργη αρρώστια που δεν την ξέρουμε πλήρως», σημείωσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο οποίος είναι διαθέσιμος από χθες.

«Τα εμβόλια στα παιδιά είναι πολύ ασφαλέστερα απ’ ό,τι στους μεγάλους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καμία σοβαρή παρενέργεια», είπε η κ. Λινού, η οποία τόνισε και τον ρόλο των παιδιάτρων στην καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Στις 13/12 η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων

Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, των εταιριών Pfizer/BioNTech. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων με τη δόση των 10 μικρογραμμαρίων ήταν συγκρίσιμη με την δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Που θα γίνονται οι εμβολιασμοί παιδιών

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ