Ελλαδα

Άνοιξαν 60.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό

Δημιουργήθηκαν νέες θέσεις - Ποιους αφορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνοιξαν νέα ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή
Άνοιξαν νέα ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή ©EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Αυξήθηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό. Ανοίγουν για αυτή την Κυριακή 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης.

Αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού πολιτών άνω των 60 ετών καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης περί υποχρεωτικότητας.

Μάλιστα, η αυξημένη ζήτηση οδήγησε στο άνοιγμα νέων θέσεων για ραντεβού. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης.

Έτσι, οι πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν νωρίτερα το ραντεβού τους μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Πάνω από 11.500 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό από τους πολίτες 60 ετών και άνω έχουν κλειστεί μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τα στοιχεία δείχνουν πλέον ότι 72,7% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας μας έχει εμβολιαστεί, ενώ στο συνολικό πληθυσμό το ποσοστό φτάνει το 67%.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι «30 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού είχαμε 25.000 νέα ραντεβού, είχαμε δηλαδή υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση».

 
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ