Ελλαδα

Μήνυμα 112 για την κακοκαιρία σε κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας

Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο μήνυμα από το 112 γίνεται λόγος για ακραία καιρικά φαινόμενα
Στο μήνυμα από το 112 γίνεται λόγος για ακραία καιρικά φαινόμενα © EUROKINISSI

Προειδοποίηση από το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα στην Δυτική Ελλάδα εστάλη στους κατοίκους.

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα, η ΕΜΥ αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει την Πέμπτη σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, εστάλη μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσω του 112 σε κατοίκους των νησιών του Ιονίου αλλά και της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Βροχερός ο καιρός αύριο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά ο καιρός αύριο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Αναμένονται άνεμοι έως 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο Σάββατο (11/12) στα δυτικά οι οποίες έως το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια φαινόμενα αναμένονται και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για το Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στα δυτικά, νότια και βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στο Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 14, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο από 4 έως 14, στην Ανατολική Στερεά από 9 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 9 έως 13 και στην Πελοπόννησο από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 17, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18 και στην Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του 24ώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Ακολουθεί η πρόγνωση καιρού για το Σάββατο (11/12) από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 10/12/2021 | ΕΡΤ

Πρόγνωση καιρού για αύριο Σάββατο (11/12) σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες αύριο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ. Στον Σαρωνικό και τον Νότιο Ευβοϊκό οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις από 5 έως 7 μποφόρ και από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στον Θερμαϊκό οι νοτιανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY