Ελλαδα

Κακοκαιρία στην Αττική: Καταιγίδες στο Λεκανοπέδιο (video)

Η πρόγνωση καιρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία στην Αττική - Έντονη βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας
Κακοκαιρία στην Αττική - Έντονη βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ

Στην Αττική η κακοκαιρία έχει φέρει καταιγίδες και βροχές στην Αθήνα, με χαλάζι να πέφτει κατά διαστήματα στα Βόρεια Προάστια.

Η κακοκαιρία στην Αττική έφερε καταιγίδες και βροχές, με έντονα καιρικά φαινόμενα να επηρεάζουν το Λεκανοπέδιο για αρκετή ώρα. Στα Βόρεια Προάστια σημειώθηκαν καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται κατά διαστήματα από χαλάζι.

Σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Κρυονέρι, Άγιο Στέφανο, Πεντέλη, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Νέο Ηράκλειο και νέα Ιωνία δεν σταματούσε να βρέχει. Έντονη βροχόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας, με τον ουρανό να έχει «σκοτεινιάσει».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό τις επόμενες ημέρες.

Βροχερός καιρός τις επόμενες 5 ημέρες από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά - Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ποιες περιοχές έχουν έντονα καιρικά φαινόμενα

Σημειώνεται ότι σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που κάνει λόγο για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους που φθάνουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ. Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται:

  • Σήμερα Παρασκευή (26-11-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.
  • Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.
  • Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή (26-11-2021) που θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
  • Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα (29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live τι καιρό έχει αυτήν τη στιγμή κάθε περιοχή στην Ελλάδα:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ