- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο δείκτης θετικότητας για τον κορωνοϊό ανά περιοχή στην Ελλάδα. Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη θετικότητα την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου με 5 Δεκεμβρίου 2021.
Αναλυτικά στοιχεία για τον δείκτη θετικότητας σε περιοχές στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Τα επιδημιολογικά δεδομένα αφορούν την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου 2021 έως 5 Δεκεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.60% σε σύνολο 2.572.206 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.51% σε σύνολο 2.182.055 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.87%.
Την ίδια ώρα οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 3.039, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.401. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.27.
Παράλληλα, επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης σε τρεις περιοχές και βελτίωση σε δύο, αποκαλύπτει ο ανανεωμένος επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πολιτική Προστασία.
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη (8/12) - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.899, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
»Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 984.301 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 96 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.536 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.07 (95% ΔΕ: 0.99 - 1.21)
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.901 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 709 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 576 (81.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 133 (18.76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.579 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 449 (ημερήσια μεταβολή +10.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 427 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.
Στη δημοσιότητα δόθηκε και η γεωγραφική κατανομή για τα 5.899 κρούσματα σήμερα και το πού εντοπίζονται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.