Ελλαδα

Αλεξανδρούπολη: Αρνητές γονείς δεν στέλνουν 5 παιδιά στο σχολείο

Ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια σε αρνητές γονείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξανδρούπολη: Αρνητές γονείς δεν αφήνουν 5 παιδιά να πάνε στο σχολείο
Σχολείο © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κορωνοϊός: Αρνητές γονείς δεν αφήνουν πέντε παιδιά να πάνε στο σχολείο στην Αλεξανδρούπολη.

Αυξάνονται οι περιπτώσεις των μαθητών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο, εξαιτίας των αρνητών - γονιών τους που δεν δέχονται τα παιδιά τους να κάνουν self test ή να φορέσουν μάσκα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για πέντε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη (δυο νηπιαγωγείου και 3 δημοτικού), που απέχουν από τα μαθήματά τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

«Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές αρχές, που επιλαμβάνονται του θέματος, ενώ, παράλληλα, γίνονται προσπάθειες και σε υπηρεσιακό επίπεδο, να μεταπειστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή «Άκου να δεις», ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Όπως σημειώνει, «οι συγκεκριμένοι γονείς δεν έχουν προσκομίσει κάποιο έγγραφο από δημόσιο φορέα υγείας που να πιστοποιεί ότι για λόγους υγείας των παιδιών τους αρνούνται τα tests ή τις μάσκες».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ συμπλήρωσε πως εάν συνέτρεχαν τέτοιοι λόγοι, «οι μαθητές αυτοί θα μπορούσαν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις».

Ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια σε αρνητές γονείς

Σημειώνεται ότι κατατέθηκε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσαν τη σχετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του φαινομένου γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από τα σχολεία μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία κορωνοϊού ή άλλους λόγους.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται:

  • Με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και
  • χρηματική ποινή.

Επίσης, με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για την μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ