- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ένα εφιαλτικό σενάριο παρουσίασε ο Νίκος Τζανάκης, μιλώντας για διπλασιασμό κρουσμάτων και εκατόμβη νεκρών αν η μετάλλαξη Όμικρον αποδειχθεί σοβαρή νόσος.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκανε λόγο για διπλασιασμό κρουσμάτων και εκατόμβη νεκρών σε περίπτωση που η μετάλλαξη Όμικρον διαφεύγει της τεχνικής και φυσικής ανοσίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης τόνισε πως «εάν επικρατήσει η Όμικρον στην Ελλάδα και η μεταδοτικότητά της είναι πράγματι μεγάλη, τότε θα πάμε σε διπλασιασμό κρουσμάτων ή και τριπλασιασμό τους».
Μάλιστα, αν το ποσοστό ανεμβολίαστων μείνει το ίδιο «θα μιλάμε για εκατόμβη νεκρών και ενδεχομένως το υγειονομικό σύστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί».
Τα τρία σενάρια για τη μετάλλαξη Όμικρον
Μιλώντας για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής παρουσίασε και τρία διαφορετικά σενάρια όσον αφορά στην πορεία της νέας παραλλαγής.
Ως προς το πρώτο σενάριο, το οποίο έχει τις μικρότερες πιθανότητες να επαληθευτεί, θέλει την Όμικρον να προκαλεί σοβαρή και κρίσιμη νόσο όχι μόνο σε ανεμβολίαστους αλλά και σε νοσήσαντες ή εμβολιασμένους.
Αναφερόμενος στο δεύτερο σενάριο αναφέρει πως «η Όμικρον μεταδίδεται και προκαλεί ήπια νόσο τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους».
Το τρίτο και τελευταίο σενάριο είναι σε ενδιάμεση κατάσταση. Αυτό θέλει την Όμικρον να προκαλεί ήπια και σοβαρή νόσο στους εμβολιασμένους, αλλά τα εμβόλια θα τους προστατεύουν.
«Όποιο σενάριο και αν επιβεβαιωθεί το σύστημα Υγείας αναμένεται να επιβαρυνθεί», συμπέρανε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Πολύ δύσκολη κατάσταση σε πολλούς δρόμους της περιοχής
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εσπερίδων στον Εύοσμο
Τι ανέφερε ο κτηνοτρόφος
Στην Αττική έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.