Ελλαδα

Πώς ο Ηλίας Μόσιαλος έπεισε ανεμβολίαστο ταξιτζή να εμβολιαστεί

Τι του είπε - Η ανάρτηση στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ηλίας Μόσιαλος άλλαξε γνώμη σε ανεμβολίαστο ταξιτζή
Ταξί © EUROKINISSI

Ο Ηλίας Μόσιαλος μίλησε σε ανεμβολίαστο ταξιτζή και τον έπεισε να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ο καθηγητής του LSE εξηγεί σε ανάρτησή του πώς το πέτυχε.

Ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε στο Faceboοk πώς κατάφερε να πείσει ταξιτζή, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος, να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Στη νέα του ανάρτηση ο καθηγητής στο LSE περιγράφει τι συνέβη με τον ανεμβολίαστο ταξιτζή, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη οδηγός ταξί και πελάτης πιάστηκαν στα χέρια για τη μάσκα.

Ηλίας Μόσιαλος: Η ανάρτηση για τον ανεμβολίαστο ταξιτζή και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

«Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρατόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος. Εξήγησα γιατί δεν είναι.

» Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες η εβδομάδες και μετά διαλύεται.

» Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μου το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών.

» Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες. Νομίζω ότι τον έπεισα να κανει το εμβόλιο» αναφέρει στην ανάρτησή του ο καθηγητής του LSE.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ηλίας Μόσιαλος θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ