Ελλαδα

Αύγουστος Κορτώ για Κερατσίνι: «"Γυφτάκι" σκέφτονταν»

Η ανάρτησή του για τη μικρή Όλγα και τον θάνατό της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Αύγουστος Κορτώ αναφέρεται στη μικρή Όλγα που πέθανε στο Κερατσίνι. Οι υπάλληλοι του εργοστασίου «σκέφτονταν ότι ήταν "γυφτάκι'' και προσπερνούσαν», είπε.

Για τον φρικτό θάνατο της 8χρονης σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι έκανε ανάρτηση ο Αύγουστος Κορτώ. Η μικρή Όλγα πέθανε όταν εγκλωβίστηκε στην πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι.

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από κάμερα ασφαλείας, δείχνουν υπαλλήλους του εργοστασίου να περνούν από δίπλα της και να μην κάνουν το παραμικρό για να τη βοηθήσουν.

Στην ανάρτησή του για τη μικρή Όλγα που πέθανε στο Κερατσίνι ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι υπάλληλοι θα «σκέφτονταν "γυφτάκι" και προσπερνούσαν», αδιαφορώντας για την τύχη του παιδιού που βρισκόταν πεσμένο μπροστά τους και ψυχορραγούσε.

Αύγουστος Κορτώ: Η ανάρτησή του για τη μικρή Όλγα στο Κερατσίνι

«"Γυφτάκι," σκέφτονταν, και προσπερνούσαν. Πρώτα, φοβήθηκα. Τρόμος, πανικός! Παγιδεύτηκα! Ο φόβος είναι αόρατος. Εγώ; "Γυφτάκι," σκέφτονταν, και προσπερνούσαν. Έπειτα, πόνεσα. Πόνος φριχτός, στο στήθος, στα πλευρά! Ο πόνος είναι αόρατος. Εγώ; "Γυφτάκι", σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.

» Ύστερα, δεν μπορούσα να ανασάνω. Πνίξιμο, πνίξιμο, αέρα! Η ανάσα είναι αόρατη. Εγώ; "Γυφτάκι," σκέφτονταν, και προσπερνούσαν. Ώρα πολλή με προσπερνούσαν: "Γυφτάκι, γυφτάκι, γυφτάκι". Στο τέλος, πέθανα. Τουλάχιστον, τέλος ο πόνος, ο φόβος. Τέλος η πνοή. Ο θάνατος είναι αόρατος. Εγώ; Εγώ, νομίζω, δεν θα προσπερνούσα"» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αύγουστος Κορτώ για τη μικρή Όλγα στο Κερατσίνι.

Σημειώνεται ότι βίντεο δείχνει υπαλλήλους στο Κερατσίνι να σπρώχνουν με το πόδι το κοριτσάκι για να δουν αν ζει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις