Ελλαδα

Mετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στη Βρετανία

Μετά τα δυο κρούσματα της νέας μετάλλαξης όμικρον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετάλλαξη Όμικρον: Έκτακτα μέτρα στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τζόνσον – Με μοριακό τεστ η είσοδος στη χώρα
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον © EPA/PIPPA FOWLES

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με την αποτροπή της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Δέσμη μέτρων για να ανακοπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά τα δυο κρούσματα που βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα στη χώρα. 

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα θα υποβάλλονται σε μοριακό τεστ (PCR).

«Θα απαιτήσουμε από οποιονδήποτε εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει τεστ PCR μέχρι το τέλος της δεύτερης ημέρας μετά την άφιξή του και να αυτο-απομονώνεται μέχρι να έχει αρνητικό αποτέλεσμα», είπε ο κ. Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

Ανέφερε επίσης ότι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Η βρετανική κυβέρνηση επίσης ανακοίνωσε ότι τέσσερις ακόμη χώρες της Αφρικής, το Μαλάουι, η Μοζαμβίκη, η Ζάμπια και η Ανγκόλα, μπαίνουν σε «κόκκινη λίστα» από τα ξημερώματα της Κυριακής. Όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία με δικά τους έξοδα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αυστηροποιούνται οι κανόνες για χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς. Τα μέτρα που αφορούν τους συνοριακούς ελέγχους και τη χρήση μάσκας θα επανεξεταστούν σε τρεις εβδομάδες.

Η εκστρατεία για τη χορήγηση της τρίτης, «αναμνηστικής» δόσης θα ενταθεί, πρόσθεσε ο κ. Τζόνσον, εξηγώντας ότι οι θα μειωθεί το χρονικό διάστημα από την δεύτερη μέχρι την τρίτη δόση αλλά επίσης θα διευρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ηλικιακές ομάδες για τις οποίες θα είναι διαθέσιμη αυτή η ενισχυτική δόση.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι εξήγησε ότι είναι μια «λογική πιθανότητα» τα εμβόλια να μην καλύπτουν πλήρως αυτή τη νέα παραλλαγή. Μπορεί όμως να αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση ή τον θάνατο. «Αναμένουμε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε. «Ο κίνδυνος είναι διαφορετικός σε σύγκριση με τη Δέλτα και ο κυριότερος λόγος που ενεργούμε γρήγορα είναι λόγω της πιθανότητας» να ξεφεύγει η Όμικρον από τα εμβόλια, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ