Ελλαδα

Οδικός χάρτης για τα Χριστούγεννα - Ποια μέτρα εξετάζονται

Ποια είναι τα υποψήφια «ναι» και «όχι» για τους ανεμβολίαστους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αθήνα
Πολίτες μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αθήνα © Eurokinissi

Οδικός χάρτης για τα Χριστούγεννα - Ποια μέτρα εξετάζονται από την κυβέρνηση - Ποια είναι τα υποψήφια «ναι» και «όχι» για τους ανεμβολίαστους.

Μπροστά στο ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων βρίσκεται η χώρα μας μετά την επιδείνωση της επιδημιολογικής της εικόνας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της είναι κάθετη ως προς την επιβολή lockdown, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία πως αυτό το μέτρο δεν θα ισχύσει.

«Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει» είπε μόλις χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας πως η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή.

Οδικός χάρτης για τα Χριστούγεννα

Ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρουν το πλάνο της κυβέρνησης για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στο οποίο περιλαμβάνονται λίγες αλλά συγκεκριμένες προβλέψεις για τους ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, αυτές οι προβλέψεις αφορούν τις μετακινήσεις, τη λειτουργία ξενοδοχείων αλλά και την αγορά.

Αναλυτικά, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως είναι υπέρ των μετακινήσεων από νομό σε νομό κατά την εορταστική περίοδο. Ως προς τα ξενοδοχεία, αυτά αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά. Για τους ανεμβολίαστους, όμως, θα υπάρξει πρόβλεψη για rapid test 48 ωρών ή μοριακού test 71 ωρών.

Ακόμα, φαίνεται πως είναι επικρατέστερο το σενάριο να λειτουργήσει η αγορά όπως σήμερα, με μέτρα και με τεστ. Ταυτόχρονα, υπάρχει πρόθεση να ειπωθούν δύο «όχι» σε εισηγήσεις που μπορεί να κάνουν οι ειδικοί για νέους περιορισμούς. Τα «όχι» θα αφορούν σε αλλαγές στη λειτουργία club και μπαρ αλλά και νέα δεδομένα στα σούπερ μάρκετ, για τα οποία ειδικοί ζητούν είσοδο με τεστ και διπλή μάσκα.

Τα πιο πιθανά μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο τελικό «ναι» για δύο ακόμα μέτρα.

Ειδικότερα, ενδέχεται να αποφασιστεί η λειτουργία της εστίασης με take away για τους ανεμβολίαστους ενώ μπορεί να επανέλθει η μέθοδος του click away σε εμπορικά κέντρα για την ίδια κατηγορία πολιτών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ