Ελλαδα

Παυλάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν «χαμπαριάζει» από εμβολιασμούς

«Χρειάζεται σοβαρά μέτρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Αθήνα
Πολίτες στην Αθήνα © Eurokinissi

Ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα που έχει επιφέρει μεγαλύτερο κύμα κρουσμάτων αλλά και για στην ανάγκη για μέτρα.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα που έχει επιφέρει μεγαλύτερο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως αλλά και για την ανάγκη λήψης πιο αυστηρών μέτρων μίλησε ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης.

«Χρειάζεται σοβαρά μέτρα, η Δέλτα δε σταματά παρά μόνο περιορίζοντας τις ανθρώπινες επαφές» είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «λέμε από το καλοκαίρι ή και πριν ότι η Δέλτα δεν παίζει και δεν παίζεται. Η Δέλτα είναι άλλος ιός», τόνισε αρχικά ο κ. Παυλάκης και πρόσθεσε αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα:

«Είναι το χειρότερο κύμα. Τώρα πια δεν είναι εικασίες είναι η πραγματικότητα, έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και σε λίγο δυστυχώς ρεκόρ θανάτων. Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας».

Ακόμα, πάνω σε αυτό το ζήτημα επεσήμανε πως «όταν "κοπανάμε" συνέχεια ότι αυτή η επιδημία τώρα είναι των ανεμβολίαστων, αυτό είναι σφάλμα και καταντά αποπροσανατολιστικό διότι βλέπουμε ότι μολύνονται και οι εμβολιασμένοι. Το κύμα αυτό συντηρείται και από εμβολιασμένους και από ανεμβολίαστους» και συνέχισε:

«Κάθε ανθρώπινη επαφή και εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων έχει τον κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό. Οι εμβολιασμένοι νοσούν και πάνε στο νοσοκομείο ή πεθαίνουν 10 φορές λιγότερο αλλά μεταδίδουν τον ιό. Τα παιδιά νοσούν, δεν πάνε στο νοσοκομείο αλλά συντηρούν την επιδημία. Ο ιός μεταδίδεται και στα σχολεία και στις εκκλησίες και στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Σιγκαπούρης που έχει ποσοστό εμβολιασμού 93% σημειώνοντας ότι «άφησε τα πράγματα να χαλαρώσουν και έχουν ένα τσουνάμι μολύνσεων ακριβώς ίδιο με την Ελλάδα. Η μετάλλαξη Δέλτα δε χαμπαριάζει από εμβολιασμούς, η Δέλτα έχει το αβαντάζ στη Σιγκαπούρη είναι ότι δεν έχει νεκρούς, έχει πολύ λιγότερους από την Ελλάδα. Το παράδειγμα που θέλω να πω είναι ότι αν αφήσεις τον ιό, θα σου κάνει τσουνάμι μολύνσεων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ