Ελλαδα

Βιασμός εκπαιδευτικού-Λάρισα: Σε αργία το στέλεχος εκπαίδευσης

Με εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάρισα: Σε αργία το στέλεχος της εκπαίδευσης ύστερα από ποινική δίωξη για βιασμό
Βιασμός - ΑΡΧΕΙΟ © Unsplash / Melanie Wasser

Λάρισα: Σε αργία το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης ύστερα από ποινική δίωξη για βιασμό.

Σε αργία τέθηκε, με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ζητήθηκε η αντικατάσταση του στελέχους στην άσκηση των καθηκόντων του.

Υπενθυμίζεται πως εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από το στέλεχος και προϊστάμενό της στην υπηρεσία.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλουσας, η υπουργός Παιδείας είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 όταν βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου, στο ίδιο αυτοκίνητο και εκείνος απαίτησε να συνευρεθεί μαζί του.

Βιασμός καθηγήτριας - Λάρισα: Τι έδειξε ο έλεγχος στο φόρεμά της

Ο γενετικός έλεγχος στο φόρεμα της εκπαιδευτικού και το αποτέλεσμα δείχνει το χρωμόσωμα ενός άνδρα, σύμφωνα με το STAR.

Όπως τόνισε ο γενετιστής, Γιώργος Φιτσιαλος: «Προσκομίστηκαν στα εργαστήριά μας δύο πειστήρια, ένα εξωτερικό φόρεμα και ένα εσωτερικό. Τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι υπάρχει βιολογικό υλικό, υπάρχουν σπερματικά υγρά και υπάρχει γενετικό υλικό τριών ατόμων εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας είναι άνδρας. Τα αποτελέσματα είναι αξιοποιήσιμα για συγκριτικές μελέτες».

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε στον εισαγγελέα τον εφιάλτη της. Μιλώντας στο STAR η γυναίκα αναφέρει: «Ένιωσα αηδία, φόβο και ενοχές. Μου είπε ότι αυτός είναι ο αληθινός του εαυτός. Τις στιγμές που ήμασταν μαζί, προσπαθούσε να με πείσει να μην είμαι μπουμπούνας, επαναλάμβανε συνέχεια και ότι κανείς δεν θα καταλάβει κάτι στο γραφείο αν είμαστε μαζί».

Ο προϊστάμενος αρνείται κάθε κατηγορία και προχωρά μέσω του δικηγόρου του κ. Αλέξη Κούγια σε αγωγές και μηνύσεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στην εισαγγελία έφτασαν για τον συγκεκριμένο άνδρα και άλλες κατηγορίες, στο σύνολο 19. Μέχρι στιγμής όμως η έρευνα δεν έχει καταλήξει κάπου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ