Ελλαδα

Λάρισα: Καταγγελία καθηγήτριας για βιασμό από προϊστάμενό της

Προκαταρκτική εξέταση με εντολή Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταγγελία για βιασμό καθηγήτριας στη Λάρισα
Κοπέλα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Καταγγελία για βιασμό καθηγήτριας στη Λάρισα © unsplash

Σεξουαλική κακοποίηση: Καταγγελία βιασμού καθηγήτριας από προϊστάμενό της στη Λάρισα.

Εντολή για διενέργεια Πειθαρχικής και Προκαταρκτικής Εξέτασης έδωσε το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από καταγγελία κατά ανωτέρου στελέχους εκπαίδευσης για το ποινικό αδίκημα του βιασμού.

Ειδικότερα, καθηγήτρια σε περιφερειακή υπηρεσία που εδρεύει στη Λάρισα, κατήγγειλε τον προϊστάμενό της για βιασμό.

Μετά την επισημοποίηση της καταγγελίας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια πειθαρχικής και προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του εν λόγω στελέχους εκπαίδευσης.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Λαρισινής εφημερίδας, «Ελευθερία», η καταγγέλλουσα εργάζεται σε περιφερειακή υπηρεσία εκπαίδευσης που εδρεύει στη Λάρισα και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του προϊσταμένου της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η εργαζόμενη, στις 17 Σεπτεμβρίου, βγήκε με τον προϊστάμενό της, τον οποίο δήλωσε ότι εμπιστευόταν, για διασκέδαση στα παράλια του νομού. Η βόλτα, όμως, όπως αναφέρει η «Ελευθερία», κατέληξε σε έναν εφιάλτη για εκείνη, καθώς έπεσε θύμα βιασμού.

Καταγγελία βιασμού καθηγήτριας: Βρέθηκε γενετικό υλικό στο φόρεμά της

Η μήνυση κατατέθηκε στις 11 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας, κατέθεσαν η μηνύτρια και μάρτυρες. Στον εισαγγελέα υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου με την οποία, κατά την εφημερίδα «Ελευθερία», επιβεβαιώνεται η ύπαρξη γενετικού υλικού άνδρα στο φόρεμα της γυναίκας.

Η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις και ο προϊστάμενος της καταγγέλλουσας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ