Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: «Στάσιμοι Ελεγκτές» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωφορεία ΟΑΣΘ
Λεωφορεία ΟΑΣΘ © EUROKINISSI / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με την ύπαρξη «Στάσιμων Ελεγκτών» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ επιχειρείται να μπει «φρένο» στην πρακτική ορισμένων να μην επικυρώνουν εισιτήριο.

Στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα βρεθούν το επόμενο διάστημα οι «Στάσιμοι Ελεγκτές». Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται από τη διοίκηση του Οργανισμού να μπει «φρένο» στην πρακτική ορισμένων να μην επικυρώνουν εισιτήριο για τη μετακίνησή τους. Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, «Ο ΟΑΣΘ στοχεύει στο να λειτουργεί αποτρεπτικά η παρουσία των "Στάσιμων Ελεγκτών", σε όσους δεν έχουν πρόθεση να επικυρώσουν εισιτήριο».

Σημειώνεται δε, ότι οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα βρίσκονται εντός των λεωφορείων σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής, και η παρουσία τους θα είναι εμφανής, αφού θα φορούν και ειδική ενδυμασία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός ξεκίνησε ήδη την εκπαίδευση- επιμόρφωση των ελεγκτών κομίστρου, παλαιών αλλά και νέων, και διοργανώνει σχετικά σεμινάρια, καθώς προγραμματίζεται συνολικότερη αναδιοργάνωση της διαδικασίας ελέγχου κομίστρου. «Έχουμε δρομολογήσει την εκπαίδευση περίπου 80 ατόμων, ελεγκτών κομίστρου, οι οποίοι σύντομα θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους, κάποιοι από αυτούς με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ως τώρα λειτουργούσαν», σημειώνει ο διευθυντής διασφάλισης εσόδων του οργανισμού Χρήστος Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως «έτσι, ο έλεγχος κομίστρου δεν θα γίνεται μόνο με τον γνωστό τρόπο επιβολής προστίμου, αλλά και με προληπτικό έλεγχο». Στο μεταξύ, επειδή η έκδοση των προστίμων θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα χρησιμοποιούν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και θα έχουν μαζί τους φορητές εκτυπωτικές συσκευές. Στο μεταξύ, στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται, γίνεται ειδική αναφορά στον τρόπο συμπεριφοράς των οδηγών των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, «οι οποίοι θα πρέπει να είναι ευγενικοί απέναντι σε όλους τους επιβάτες, τόσο αυτούς που επικυρώνουν εισιτήριο, όσο και στους παραβάτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο έλεγχος κομίστρου γίνεται πάντα με ευγένεια, ευπρέπεια, σεβασμό στον επιβάτη και χωρίς καμία διάκριση σε οποιονδήποτε», τονίζει ο τμηματάρχης ελέγχου κομίστρου ΟΑΣΘ Ηλίας Μπινόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ