Ελλαδα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εξετάζεται να υπάρχει ημερομηνία λήξης

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς - «Δεν ισχύει για τα υπάρχοντα» λέει ο Θεμιστοκλέους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Πιστοποιητικό εμβολιασμού © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού με ημερομηνία «λήξης»: Τι σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Διευκρινίσεις από τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Το ενδεχόμενο μελλοντικά  να υπάρχει «ημερομηνίας λήξης» στα πιστοποιητικά εμβολιασμού άφησε ανοικτό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του, ο κ. Γεωργαντάς δεν αρνήθηκε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», τόνισε.

Η τρίτη δόση εμβολιασμού και τα SMS

Ως προς την τρίτη δόση του εμβολίου, επεσήμανε πως «μετά την αποστολή SMS το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού».

Ακόμα, σχολίασε τα SMS που θα αποστέλλονται σε ανεμβολίαστους σημειώνοντας πως «απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ακόμα, υποστήριξε πως τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στην πλατφόρμα, στην οποία προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό.

«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», κατέληξε.  

Θεμιστοκλέους για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν λήγει με την παρέλευση 6μήνου

Από τη μεριά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστιστοκλέους προχώρησε σε διευκρινίσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι δεν λήγει με την παρέλευση εξαμήνου.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100.3 ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η τρίτη δόση εμβολιασμού έχει επιστημονική ουσία και όχι διοικητική.

Νωρίτερα, όπως αναφέρθηκε, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ