Ελλαδα

Οικονόμου: Αλλαγές στα μέτρα ανεμβολίαστων και μεικτών χώρων

«Όσο περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι, τόσο περισσότερα είναι τα κρούσματα, οι νοσηλείες και δυστυχώς οι απώλειες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλλαγές στα μέτρα για ανεμβολίαστους και μεικτούς χώρους προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε αλλαγές στα μέτρα για ανεμβολίαστους και μεικτούς χώρους. «Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι η πανδημία έχει δυναμικό χαρακτήρα. Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι με την Covid δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι ο ιός βρίσκει πρόσφορο πεδίο εξάπλωσης. Όπως καταγράφεται από τον ΕΟΔΥ, υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Η αύξηση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη σε περιοχές που παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο κίνδυνος διασποράς εξαρτάται από το επίπεδο της εμβολιαστικής κάλυψης κάθε περιοχής. Με απλά λόγια όσο περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι, τόσο περισσότερα είναι τα κρούσματα, οι νοσηλείες και δυστυχώς οι απώλειες. Ο κίνδυνος γίνεται πολύ μεγαλύτερος κατά τη χειμερινή περίοδο, αφενός γιατί ο ιός είναι ανθεκτικότερος στις χαμηλές θερμοκρασίες και αφετέρου διότι περιοριζόμαστε σε κλειστούς χώρους. Για όλους αυτούς τους λόγους η ανάγκη περαιτέρω επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης σε εθνικό επίπεδο είναι ακόμα πιο πιεστική».

SMS για την τρίτη δόση του εμβολιασμού

«Θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας του μη εμβολιασμού κι αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η άρνηση εμβολιασμού είναι πράξη δυνάμει αυτοκτονική για τους ανθρώπους που το αρνούνται για τον εαυτό τους και συνάμα είναι ζημιογόνα και ανεύθυνη κοινωνικά. Στερείται οποιουδήποτε ερείσματος. Είναι καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη να προστατεύσει την υγεία του, να φροντίσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, να μην παρεμποδίζει τη ζωή των άλλων. Όλ’ αυτά προϋποθέτουν να ‘χουμε την υγεία μας, προσωπική και δημόσια. Προϋποθέτουν να εμβολιαστούμε. Βρίσκεται σε εξέλιξη η προσωπική επικοινωνία με την αποστολή μηνυμάτων για τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Το πρόγραμμα “Ελευθερία” συνεχίζεται όπως συνεχίζεται και η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών με όλα τα διαθέσιμα μέσα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Δωρεάν self-test για μαθητές

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις 62 καθηγητών και γονέων μαθητών που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κρίνοντας ότι το μέτρο ελήφθη για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Από σήμερα έως και το Σάββατο οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν μια συσκευασία πέντε αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου έως τις 22 Νοεμβρίου» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Παπαευαγγέλου: Επιτακτική η ανάγκη να μιλήσουμε για νέα μέτρα 

«Είχαμε την ελπίδα να μην ξανασυζητήσουμε για νέες ρυθμίσεις ωστόσο η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο. Τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν σε 5.000 ημερησίως. Οι ρυθμίσεις θα είναι κυρίως για ανεμβολίαστους. Πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης όσοι το έκαναν και πέρυσι και ειδικά οι ευάλωτες ομάδες» τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε:

«Υπάρχει διχασμός σχετικά με τον εμβολιασμό και αυτό αφήνει το παράθυρο στη γρίπη να έρθει. Συμβαίνουν οι ιογενείς συνλοιμώξεις και έχουν πάντα προσθετικό χαρακτήρα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ