Ελλαδα

Βιτριόλι στη μονή Πετράκη: Απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορία

Ανατροπή και αναβάθμιση της κατηγορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eπίθεση με βιτριόλι στη μονή Πετράκη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ιερέας
Ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερέας μετά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίθεση με βιτριόλι στη μονή Πετράκη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ιερέας.

Σε ποινική αναβάθμιση της κατηγορίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή προχώρησε η ανακρίτρια που χειρίζεται την έρευνα για την επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες από έναν 35χρονο υπό καθαίρεση ιερέα τον περασμένο Ιούνιο.

Στην απόφαση της ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, βάρυναν τόσο οι καταθέσεις των Μητροπολιτών όσο και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που πιστοποίησαν ότι το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος για την επίθεση ήταν βιτριόλι.

Η εξέλιξη αυτή έφερε και πάλι στο γραφείο της ανακρίτριας τον, ήδη, προφυλακισμένο κατηγορούμενο. Ο 37χρονος αφού ενημερώθηκε για τα νέα δεδομένα έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί συμπληρωματικά την ερχόμενη Τρίτη.

Επίθεση με βιτριόλι στη μονή Πετράκη: Η δήλωση του ο συνηγόρου του κατηγορούμενου

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε: «Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει.  Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.  Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος όταν είχε συλληφθεί είχε δηλώσει μετανιωμένος και είχε υποστηρίξει ότι το καυστικό υγρό το είχε για να κάνει κακό στον εαυτό του εφόσον οι Μητροπολίτες που μετείχαν στο εκκλησιαστικό δικαστήριο αποφάσιζαν την καθαίρεσή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ