Ελλαδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο φόβος έχει μετριαστεί, δεν έχει φύγει»

Τι είπε για την αγάπη που παίρνει από τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα στην Καλλιθέα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα στην Καλλιθέα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μετά τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, μιλά για την «επόμενη» ημέρα μετά την κάθειρξη της Έφης Κακαράντζουλα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για τον δύσκολο δρόμο της αποκατάστασης που καλείται να συνεχίσει, τη μάσκα και τον κόσμο που την αγαπά και τη στηρίζει.

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης για το βιτριόλι, με την Έφη Κακαράντζουλα να κρίνεται ένοχη και να καταδικάζεται σε 15 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η Ιωάννα αναφέρθηκε στο τι σκοπεύει να κάνει από εδώ και στο εξής.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή Live News η Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε: «Έχω αποφασίσει ότι δεν μπορώ να πατήσω pause στη ζωή μου, μέχρι να τελειώσει η αποκατάστασή μου».

Και εξήγησε: «Οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να συνεχίσω να κάνω πράγματα στη ζωή μου, πράγματα της καθημερινότητας. Απλά θα πρέπει να βρω καινούργιους τρόπους να κάνω κάποια πράγματα μετά την επίθεση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκαθάρισε ότι «ο φόβος έχει μετριαστεί, αλλά δεν έχει φύγει». Και διευκρίνισε: «Υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους συνεργούς και νομίζω θα γίνει περαιτέρω έρευνα. Και βέβαια ο φόβος για το αύριο υπάρχει ακόμα στο μυαλό, όμως το αντιμετωπίζω με τους δικούς μου ανθρώπους».

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το συναίσθημα που βίωσε την πρώτη ημέρα στο δικαστήριο

Αναφορικά με το πώς αισθάνθηκε στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε: «Σίγουρα δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Όσο και να το είχα συζητήσει με τους δικούς μου και τον ψυχίατρό μου».

Και πρόσθεσε: «Δεν είχα ιδέα και εγώ πώς θα αντιδράσω, σίγουρα σε οδηγεί το ένστικτό σου. Ειδικά η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη, ήταν αρκετά τα λεπτά της ταχυκαρδίας και της έντασης».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της εξέφρασε την επιθυμία της να ασχοληθεί με τα κοινά και να προσφέρει βοήθεια σε άλλους ανθρώπους.

«Μακάρι να μου δοθεί αυτή η δυνατότητα να προσφέρω. Είναι λίγο πρόωρο ακόμα, συζητάω διάφορα αυτήν τη στιγμή, όμως σύντομα θα μπορώ να πω» ανέφερε.

Τι είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τη μάσκα και τον κόσμο που τη στηρίζει

«Πλέον μπορώ να κυκλοφορώ άνετα με τη μάσκα. Ήταν μια σημαντική ημέρα, γιατί έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος. Μου αποδεσμεύει το μυαλό μου, για να μπορέσω να επικεντρωθώ στους στόχους μου και στα όνειρά μου» ξεκαθάρισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου ένα 24ωρο μετά τους τίτλους τέλους στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι και την καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα.

Και εξήγησε: «Μέχρι και τη μέρα που εμφανίστηκα στο δικαστήριο με τη μάσκα, φοβόμουν πάρα πολύ την αντίδραση των ανθρώπων όταν θα με δουν με τη μάσκα. Κάποιοι που με είχαν δει, προφανώς η εικόνα τους τρόμαζε. Πλέον, μου είναι πιο εύκολο να κυκλοφορήσω έξω με τη μάσκα, γιατί με τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, ο κόσμος όταν θα με δει θα με πλησιάσει με αγάπη, με θαυμασμό και θα με κάνει να νιώσω πολύ όμορφα και φυσιολογικά».

«Απλά ο κόσμος δεν είναι εκπαιδευμένος για κάτι τέτοιο. Όταν βλέπουμε κάποιον διαφορετικό, να μην μας τρομάζει και να τον προσεγγίζουμε με αγάπη και ευαισθησία, γιατί αυτό θα του δώσει δύναμη, κουράγιο και αυτοπεποίθηση να κινείται και ο ίδιος διαφορετικά» συμπλήρωσε.

Τέλος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για το πότε θα μπορέσει να ζήσει χωρίς μάσκα. «Είναι κάτι που μου έχουν πει οι γιατροί ότι θα γίνει. Δεν θα είναι άμεσα, γιατί όσο διαρκούν τα χειρουργεία, θα τη φοράω. Όμως ανυπομονώ για αυτήν τη στιγμή» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με φίλες της Ιωάννας Παλιοσπύρου να φορούν λευκές μάσκες σε ένδειξη συμπαράστασης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ