Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι: 15 χρόνια κάθειρξη στην Έφη Κακαράντζουλα

Με ομόφωνη απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έφη Κακαράντζουλα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου
Η Έφη Κακαράντζουλα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η Έφη Κακαράντζουλα καταδικάστηκε ομόφωνα σε 15 χρόνια κάθειρξη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Το δικαστήριο καταδίκασε την Έφη Κακαράντζουλα σε 15 χρόνια κάθειρξη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Πρόκειται για τη μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα, η Έφη Κακαράντζουλα είχε κριθεί ένοχη για την επίθεση με βιτριόλι χωρίς να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Επιπλέον, στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε και 6 μήνες φυλάκιση για το πλημμέλημα της απείθειας. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί. Με αυτήν την απόφαση πέφτουν οι τίτλοι τέλους στην πολύκροτη δίκη για το βιτριόλι.

Με τη φράση του προέδρου «λύεται η συνεδρίαση» που έριξε την αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση, ακούστηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας, λέξεις οργής προς την κατηγορούμενη: «Τέρας! Τέρας!», της φώναξαν, ενώ η 37χρονη μεταφερόταν από τους αστυνομικούς ξανά στο κρατητήριο.

Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνη καταδίκη με την ανώτατη ποινή ΕΡΤ 27/10/2021

Εισαγγελέας για Έφη Κακαράντζουλα στη δίκη για βιτριόλι: «Είναι επικίνδυνη»

Νωρίτερα, ακόμη μία αρνητική απάντηση έλαβε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Έφη Κακαράντζουλα, στο αίτημα της να της δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της, ώστε να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό. Όπως αναφέρθηκε, η ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη κατά συγχώνευση, είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών. Την απόρριψη του αιτήματος για αναστολή της καταδικασμένης είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

«Είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια. Αν αφεθεί ελεύθερη, είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης. Και πρόσθεσε: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισής της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα, φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ