- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΑΑΔΕ: Οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρίζεται χρέος ανεπίδεκτο είσπραξης· πότε διαγράφεται οριστικά.
Εκτενής έλεγχος θα πραγματοποιείται από την εφορία σε οφειλέτες προκειμένου να χαρακτηρίζει τα χρέη τους ως ανεπίδεκτα είσπραξης.
Για να καταχωρηθούν τα χρέη τους στο βιβλίο των ανεπίδεκτων είσπραξης, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα πρέπει να διαπιστώσει ότι δεν έχουν στη κατοχή τους κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, ότι διαβιούν σε συνθήκες ανέχειας και ότι έχουν ασκηθεί σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα, όπως κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.
Πότε μπορούν τα χρέη να διαγραφούν
Μετά την παρέλευση δεκαετίας, υπό προϋποθέσεις, τα χρέη θα μπορούν να διαγραφούν. Όμως καθ’ όλο αυτό το διάστημα, οι οφειλέτες και όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα, ούτε άλλο πιστοποιητικό για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, ενώ θα είναι δεσμευμένοι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.
Η φορολογική διοίκηση, αποπειράται εκ νέου να φιλτράρει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να επικεντρωθεί στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπάρχει πραγματικά πιθανότητα να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της ΑΑΔΕ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν φθάσει τα 109 δισεκ. ευρώ. Όμως από το ποσό αυτό ήδη τα 24,8 δισεκ. ευρώ έχουν ήδη χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης, περιορίζοντας το πραγματικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών στα 84,2 δισεκ. ευρώ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κοινά χαρακτηριστικά των επιθέσεων - Τι ανέφερε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της
Οι ανακοινώσεις των σωματείων
Οι έρευνες των ενώσεων κι η πραγματικότητα της αγοράς των Χριστουγέννων
Τα ΚΤΕΛ ως ζωτικός συμβολισμός μίας κινούμενης ζωής
Στο πλευρό τους το μπλόκο της Νίκαιας
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το «όχι» στην κυβέρνηση
Οι πρώτες πληροφορίες
Μια μεγάλη συζήτηση για τη γλώσσα, την τέχνη, την εξουσία και την πολιτική επιστήμη στην Ελλάδα
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται
Πού βρίσκονται σήμερα οι μετροπόντικες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.