Ελλαδα

Ρομά απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στα Μέγαρα

Νέα ένταση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ομάδες Ρομά διαμαρτύρονται για την αστυνομική καταδίωξη στο Πέραμα, που κατέληξε στον θάνατο του νεαρού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα νέα επεισόδια στα Μέγαρα όπου ομάδα Ρομά διαμαρτύρεται για τον θάνατο από αστυνομικά πυρά του 20χρονου στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 50 άτομα κρατώντας πέτρες και καδρόνια στα χέρια έχουν κλείσει την Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο.

Οι Αρχές πραγματοποιούν εκτροπή οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου και στην παλαιά εθνική οδό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Λόγω συγκέντρωσης ατόμων διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του 39χλμ στα Μέγαρα. Εκτροπή γίνεται στον παράδρομο και στην παλαιά Εθνική Οδό».

Υπενθυμίζεται ότι, ένταση στα Μέγαρα επικράτησε και τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο ένας αστυνομικός δέχθηκε σκάγια από καραμπίνα, ενώ οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πέτρες. Οι τρεις εξ αυτών διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αποκλεισμό δρόμων έγιναν και στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στο «φως» νέo ηχητικό διαλόγων της ΕΛ.ΑΣ

Νωρίτερα σήμερα ήρθαν στη δημοσιότητα διάλογοι που αποτυπώνουν το σκηνικό κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα. Όπως προκύπτει και από τους νέους διαλόγους, η ΕΛ.ΑΣ. είχε δώσει σαφείς οδηγίες για διακοπή καταδίωξης. Την ίδια ώρα οι γονείς του εκλιπόντος δήλωσαν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας δήλωσαν ενώπιον της ανακρίτριας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ