Ελλαδα

Σε αργία ο καθηγητής από το Μοσχάτο που παρενοχλούσε μαθήτριες

Με απόφαση Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κεραμέως έθεσε σε αργία τον καθηγητή από το Μοσχάτο που παρενοχλούσε μαθήτριες
H ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ | ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Σε αργία, με την υπογραφή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, τέθηκε ο 45χρονος καθηγητής που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε μαθήτριες στο Μοσχάτο.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έθεσε σε αργία τον 45χρονο καθηγητή που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε μαθήτριες στο Μοσχάτο.

Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα χθες, όταν γονείς 12χρονης κατήγγειλαν ότι ο εκπαιδευτικός παρενόχλησε την κόρη τους. «Το παιδάκι ήταν μόνο του στην τάξη και του ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο βγάζοντας την μπλούζα», ανέφερε στη μαρτυρία της μια γυναίκα στον Alpha. Άλλη μια μαθήτρια υποστήριξε πως «μια κοπέλα είχε μείνει μόνη της, τελευταία, στην τάξη με τον καθηγητή και της είπε να καθίσει και να βγάλει την μπλούζα της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κινήθηκε άμεσα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία και υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης.

«Ενημερώθηκα και εγώ η ίδια το βράδυ της Παρασκευής για το περιστατικό αυτό. Είναι θέματα που το υπουργείο δεν τα συζητεί δημόσια. Παρ' όλα αυτά, η διαβεβαίωση υπάρχει ότι μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, αν θα παραπεμφθεί ή όχι, δεν θα επιστρέψει στην τάξη και αν παραπεμφθεί τίθεται αυτοδικαίως σε αργία με απόφαση της υπουργού», ξεκαθάρισε χθες η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

 

Έγιναν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του εκπαιδευτικού

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, εις βάρος του 45χρονου εκπαιδευτικού έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες.

Ο Αlpha μετάδωσε ότι μαθήτριες του Γυμνασίου κατήγγειλαν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων πως ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε περίεργη συμπεριφορά και την προηγούμενη μέρα του σοβαρού περιστατικού, κατά την διάρκεια της πρόβας για την παρέλαση. Κατά τις ίδιες πηγές, μαθητές και γονείς ανέφεραν ότι ο 45χρονος συνήθιζε να κάνει σεξιστικά σχόλια στις μαθήτριές του ενώ σε κάποιες από αυτές είχε κάνει αιτήματα φιλίας στα social media.

Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από καταγγελία γονέων 12χρονης μαθήτριας, σύμφωνα με την οποία ενώ η κόρη τους είχε μείνει μόνη της στην τάξη και μάζευε τα πράγματά της για να φύγει, την πλησίασε ο καθηγητής και αφού άρχισε να την χαϊδεύει στο λαιμό και την πλάτη, της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της.

 

Αναβλήθηκε η δίκη - Αφέθηκε ελεύθερος

Για τις 2 Νοεμβρίου ορίστηκε η εκδίκαση από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Την αναβολή της δίκης ζήτησαν οι συνήγοροι του 45χρονου, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ασέλγειας ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας ενώ ο καθηγητής του γυμνασίου στο Μοσχάτο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ