Ελλαδα

Νίκος Κουρής: Εννοείται πως θα χρησιμοποιώ το επίθετο

«Ο Μίκης τα είπε όλα στη διαθήκη»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Κουρής: Εννοείται πως θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το επίθετο, «Θεοδωράκης».

Ο Νίκος Κουρής βρέθηκε έξω από το κέντρο γενετικής στο οποίο είχε καλέσει τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τεστ DNA και έδωσε απαντήσεις για το θέμα που έχει προκύψει ανάμεσά τους, μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Συγγνώμη από τους εκατομμύρια φίλους του Μίκη, που έγινα πρωταγωνιστής άθελά μου σε αυτή την ιστορία. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Εγώ το τελειώνω εδώ σήμερα όλο αυτό. Δεν θα ξανασχοληθώ», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Κουρής.

Στη συνέχεια, διεμήνυσε πως θα αφιερωθεί στην διάδοση του έργου του Μίκη και εξήγησε πως «αν η διαθήκη άνοιγε πριν το δικαστήριο δεν θα είχε προχωρήσει στην πρόσκληση της Μαργαρίτας στο εν λόγω τεστ DNA», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ο Μίκης έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Ο Μίκης με τον δικό του τρόπο, τα είπε όλα στη διαθήκη. Ήταν αναγκαίο στη διαθήκη να αναφέρει το "Νίκος Κουρής" και σε παρένθεση το "Θεοδωράκης", επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να έτσι να την προσβάλλουν, καθώς στην ταυτότητά μου αναφέρει Κουρής. Μου φτάνουν και μου περισσεύουν όσα αναφέρει στη διαθήκη του. Εννοείται πως θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το επίθετο», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του δήλωσε πως «δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα, αν δεν είχε ξεκινήσει τη δικαστική μάχη με τα ασφαλιστικά μέτρα η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη».

Eπιστολή Νίκου Κουρή: Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του, μόλις η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ενημέρωσε πως δεν θα κάνει το τεστ DNA, ο Νίκος Κουρής υποστήριξε πως δεν θα διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία και πως το DNA δεν το ζητά για κληρονομικούς λόγους.

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκη και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά ο Νίκος Κουρής στην επιστολή του η οποία παρουσιάστηκε σήμερα εκπομπή του MEGA.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα έπεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας» λέει και προσθέτει: 

«Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

Για τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη που αρνήθηκε να κάνει τεστ DNA σημείωσε: «Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη».

Από την πλευρά της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε ξεκαθαρίσει: «Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ψύχραιμη, δεν στεναχωριέμαι. Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό που συμβαίνει αλλά να σου πω την αλήθεια δεν τα παρακολουθώ, δεν βλέπω τηλεόραση. Μαθαίνω από τους φίλους μου κάποια πράγματα, αλλά δεν θέλω να ξέρω κιόλας. Όλα τα χειρίζονται οι δικηγόροι μου. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα. Όταν μιλάς για αυτά τα πράγματα, ερεθίζεις τον δημοσιογράφο να ρωτάει κι άλλα πράγματα. Δεν θα απαντήσω για το τεστ DNA, θα απαντήσει ο κ. Λυκουρέζος».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις