Ελλαδα

Νίκος Κουρής:Καλεί με εξώδικο τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τεστ DNA

Πώς γίνεται το τεστ DNA αδελφών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Κουρής: Με εξώδικο καλεί τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να κάνουν μαζί τεστ DNA.

Με εξώδικο απαντά ο Νίκος Κουρής στην κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, λίγες εβδομάδες μετά την προσωρινή διαταγή να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Με την εξώδικη πρόσκληση που απέστειλε ο Νίκος Κουρής στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, την καλεί να επισκεφτούν μαζί έναν πραγματογνώμονα - γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί εάν είναι αδέλφια.

Όπως αναφέρει το T-live, ο Νίκος Κουρής ζητά από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να επισκεφθούν από κοινού τον πραγματογνώμονα – γενετιστή, Κ. Φιτσιάλο, για να εξακριβωθεί αν μεταξύ τους υπάρχει βιολογική συγγένεια, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Εξώδικο Κουρή στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τι αναφέρει

«Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του test DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο.

Πώς γίνεται το τεστ DNA αδελφών

Ο κ. Φιτσιάλος μίλησε στο T-live εξηγώντας πώς γίνεται το τεστ DNA αδελφών.

Στο τεστ πρέπει να εξεταστούν 24 ή 41 γενετικοί δείκτες. Όπως αναφέρει ο κ. Φιτσιάλος στην περίπτωση που υπάρχουν πολλά αδέλφια επιθυμούμε να εξεταστούν όλα.

Τι ισχυρίζεται η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Από την πλευρά της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στράφηκε σε βάρος του 54χρονου άνδρα, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη.

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο "Θεοδωράκης" ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος», αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις