Ελλαδα

ΛΟΑΤΚΙ+ και Εργασία: Πώς θα σταματήσουν οι διακρίσεις -Η συζήτηση

Διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και το Athens Pride

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΛΟΑΤΚΙ+ και εργαζόμενοι: Οι διακρίσεις στο επίκεντρο συζήτησης που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα και το Athens Pride
ΛΟΑΤΚΙ+ και εργαζόμενοι: Οι διακρίσεις στο επίκεντρο συζήτησης που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα και το Athens Pride © Pixabay

ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενοι και οι διακρίσεις που υφίστανται. Δείτε τη συζήτηση που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα και το Athens Pride.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Athens Pride, διοργάνωσε συζήτηση σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, με θέμα τις καλές πρακτικές ως προς την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση πολιτικών συμπερίληψης και ισότητας υπέρ ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου και του ευρύτερου κοινού, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον χώρο εργασίας, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι άτομα της LGBTQI+ κοινότητας.

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 18.00 και διήρκεσε έως τις 20.00, Πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Συμμετείχαν 5 διευθυντικά στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Αναλυτικά:

  • Πέγκυ Αντωνάκου, General Manager Southeast Europe, Google
  • Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας
  • Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδας
  • Λία Μπερτσιάδου, Μέλος Δ.Σ. της Pfizer Hellas
  • Κυριάκος Σαβατακάκης, Country Managing Director, Accenture Ελλάδας

Συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Ευσταθίου. Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

"ΛΟΑΤΚΙ + και Εργασία" - Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

ΛΟΑΤΚΙ+ και Εργασία - Το πρόγραμμα

18:30 Χαιρετισμός - Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα

18:35 Διαδικτυακός χαιρετισμός (μαγνητοσκοπημένος) - Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος ΕΚ, Υπεύθυνος για θέματα ισότητας

18:40 Διαδικτυακός χαιρετισμός (μαγνητοσκοπημένος) - Terry Reintke, Συμπρόεδρος του LGBT+ Intergroup του ΕΚ

18:45-19:30 Συζήτηση με ερωτήσεις

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά επίσης μέσω του Facebook και Youtube του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Athens Pride, με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.

ΛΟΑΤΚΙ+ και Εργασία - Οι ομιλητές

  • Πέγκυ Αντωνάκου, Regional General Manager for Southeast Europe. Be fore joining Google, MS Antonakou was CEO of Microsoft for Greece, Cyprus and  Malta . Peggy Antonakou holds a bachelor degree from the School of Business  Administration o f the University of Piraeus and an MBA from the University o f Michigan.
  • Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας. Ο κ . Μιχαλόπουλος έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της Τεχνολογίας, προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων και  οργανισμών, με έμφαση στις προηγμένες τεχνολογίες, την υιοθέτηση του Cloud και τις  λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης.Κατέχει τη θέση του CEO της Microso ft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, από τον Δεκέμβριο του 2019, με τη Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας  να διακρίνεται για τα αποτελέσματά της ως “Θυγατρική της Χρονιάς” από τη  Microso ft Corp. Στο πρόσφατο παρελθόν, διετέλεσε για δύο χρόνια Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων  Επιχειρήσεων & Δημόσιου Τομέα για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Από τη θέση αυτή, συντόνισε μια πολύ ικανή ομάδα πωλήσεων και τεχνικών, για την  υποστήριξη των κορυφαίων πελατών της Microsoft, συμβάλλοντας σε σημαντικές εμπορικές επιτυχίες στις τρεις αγορές ευθύνης του, αλλά και στον συνολικό  εκσυγχρονισμό του μοντέλου πωλήσεων της εταιρείας. Ο κ . Μιχαλόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 2014, με ευθύνη τη  Διεύθυνση Πωλήσεων Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Channels Group) για την  Ελλάδα, προερχόμενος από τη Vodafone, με εμπειρία σε υψηλόβαθμες θέσεις πωλήσεων και m arketing.Είναι κάτοχος πτυχίου BEng in Electrical & Electronic Engineering από το Πανεπιστήμιο του Sussex, και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές, MSc in Communications &  Signal Engineering από το Imperial College o f Science & Technology του Λονδίνου και  MBA από το ALBA (Athens Laboratory o f Business Administration).
  • Λία Μπερτσιάδου, Μέλος Δ .Σ. της Pfizer Hellas. Mε περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο, η Λία Μπερτσιάδου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της P fizer Hellas και ηγείται του τμήματος Inflammation & Immunology για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα της Pfizer. Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης και έχει σημαντικές επιτυχίες σε θέματα m arket access, λανσαρίσματος νέων φαρμάκων και πωλήσεων σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες. Η Λία είναι επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!» στη Pfizer Hellasσυμβάλλοντας στο σχεδιασμό της στρατηγική της εταιρείας για ένα επαγγελματικό περιβάλλον που προάγει τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή. Παράλληλα, είναι μέλος της Επιτροπής “Women inBusiness” του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κατέχει Master στα Oικονομικά της Υγείας & στη Φαρμακο - Οικονομία από το Πανεπιστήμιο Pompeu_Fabra στη Βαρκελώνη.
  • Χάρης Μπρουμίδης | Πρόεδρος και Δ ιευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδας.Ο Χάρης Μπρουμίδης ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη Voda fone Ελλάδας τον Απρίλιο του 2016. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone στην Ελλάδα το 2002 ως Marketing Director και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Enterprise Business Unit Director, έως το 2008 που  ανέλαβε CEO στη Vodafone Αλβανίας. Το 2012 μετακινήθηκε στον Όμιλο Vodafone αναλαμβάνοντας τη θέση του Commercial Director για την Ευρώπη και στη συνέχεια το  ρόλο του CEO στην Vodafone Γκάνας. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων από  το Πανεπιστήμιο INSEAD και από το Cardiff Business School, ενώ είναι απόφοιτος της  σχολής οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει αρκετές  διακρίσεις, όπως το 2011 ως ICT CEO of the Year και Telecommunications Company of the Year το 2014 και 2015 για  την Voda fone Ghana.
  • Κυριάκος Σαμπατακάκης, Country Managing Director of A ccenture in Greece. Dr. Kyriacos Sabatakakis is the Country Managing Director of Accenture in Greece with responsibility for several markets in South Eastern Europe, overseeing a practice of  m ore than 1,000 Consultants. He has held this position since September 2003 and has led multiple projects both in Greece and internationally on strategy, business  transformation, technology, operations and digital entrepreneurship in big corporations and organizations. He holds a BSc from Yale University, an MSc from Dartmouth  College and a PhD from the National Technical University of Athens. He is a frequent speaker regionally and internationally in industry fora, and a m oderator in multiple CEO summits.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ