Ελλαδα

Κακοκαιρία Μπάλλος - Πατήσια: Έπεσαν 181 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Οι περιοχές που είχαν την περισσότερη βροχή σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος» έφερε πρωτοφανείς καταιγίδες, με τα Πατήσια να δέχονται 181 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έφερε έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αττική άνοιξαν οι ουρανοί, με τις εικόνες από την επόμενη ημέρα να είναι χαρακτηριστικές.

Νωρίτερα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε γνωστοποιήσει σε ποια περιοχή έπεσε το περισσότερο νερό, την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα, κυρίως στα βόρεια.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο επικαιροποιημένος χάρτης με την κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική και τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Όπως φαίνεται σε αυτόν, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του 24ωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά). Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή στο Τατόι, όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε ποια περιοχή στην Ελλάδα δεν έβρεξε καθόλου

Εν τω μεταξύ, βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr την Παρασκευή 15/10. Ο μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός στο ακριτικό Καστελόριζο.

Στον χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Ελλάδα από την αρχή του 24ωρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10.

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Οι 8 περιοχές στην Ελλάδα με την περισσότερη βροχή

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ο μεγαλύτερος όγκου νερού στην Ελλάδα από την κακοκαιρία «Μπάλλος» έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά) και ο Πύργος (77 χιλιοστά).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις