Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για την πλημμύρα στη Λ. Ποσειδώνος

Μεταξύ άλλων επιβάτες αναγκάστηκαν να βγουν από ακινητοποιημένο λεωφορείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μπάλλος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για την πλημμυρισμένη Ποσειδώνος
ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί γιατί πλημμύρισε η γέφυρα στο «Σταύρος Νιάρχος».

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα μέσα ενημέρωσης με τους επιβάτες του εγκλωβισμένου από τη βροχή λεωφορείου, στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 

Η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου όπου οι επιβάτες αναγκάστηκαν να βγουν από το ακινητοποιημένο λεωφορείο και να σχηματίσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα για να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τι υποστηρίζει η ΟΣΥ

Σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προέβη η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, «στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος») και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας». 

«Επισημαίνουμε ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας», συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως τονίζεται, βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού. «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ