Ελλαδα

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

Πού εστιάζουν οι έρευνες της Αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού
Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού © Pixabay

8χρονη θύμα βιασμού στη Ρόδο: Με νοητική υστέρηση το κορίτσι - Δεν ήταν διαφωτιστική εξέτασή της - Και η μητέρα του παιδιού έχει νοητική υστέρηση.

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι 8χρονο κορίτσι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στη Ρόδο. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα έπειτα από καταγγελία, ενώ η επιμέλεια αφαιρέθηκε προσωρινά από τη μητέρα της.

Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει έως τώρα όμως ο τρόπος που αυτά προκλήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο (μικρές θεωρούνται οι πιθανότητες αλλά υφίστανται) η ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί.

Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στη Ρόδο

Λόγω νοητικής στερήσεως του παιδιού, η εξέτασή της χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική. Η παιδοψυχολόγος, στην πολύωρη κατάθεσή της, δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, φέρεται το παιδί να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη ούτε αν υπάρχει δράστης, ούτε και η ταυτότητά του.

Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες, καθώς και άλλοι τρόποι προσεγγίσεως του παιδιού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αρμοδίως τι έχει συμβεί.

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Άκαρπες οι λοιπές έρευνες

Ομοίως δεν υπήρξαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα διαφωτιστικές και οι λοιπές παράλληλες έρευνες που διεξήχθησαν.

Σημειώνεται ότι η μητέρα φέρεται να έχει ομοίως νοητική υστέρηση και ότι μετά τη γέννα του τέταρτου παιδιού της, εκτός γάμου, είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια. Είχαν αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών ουσιαστικά οι γονείς της.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί, η οποία όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα είχε ληφθεί από τη μητέρα και απεστάλη σε συγγενή της προκειμένου να τη συνδράμει και να τη συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συμβολή ιατρού ή όχι.

Πηγή: Dimokratiki

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ