Ελλαδα

Φωτιά σε απορριμματοφόρο στα Πατήσια - Ζημιές σε 11 αυτοκίνητα

Οι εικόνες καταστροφής - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμένα αυτοκίνητα στην Αθήνα μετά τη φωτιά που ξεκίνησε από απορριμματοφόρο
Καμένα αυτοκίνητα στην Αθήνα μετά τη φωτιά που ξεκίνησε από απορριμματοφόρο © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτιά σε απορριμματοφόρο στα Πατήσια επεκτάθηκε σε δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Καραμαλάκη, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν αυτοκίνητα στην Αθήνα, όταν ξέσπασε φωτιά σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η αποκομιδή των απορριμμάτων σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 τις πρώτες πρωινές ώρες στα Πατήσια.

Από τη φωτιά που ξεκίνησε στο απορριμματοφόρο όχημα, προκλήθηκαν ζημιές σε 11 αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά, σημειώνονταν εκρήξεις.

Το συμβάν εκτυλίχηκε στην οδό Καραμαλάκη, στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, του Δήμου Αθηναίων. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στο απορριμματοφόρο. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτελούμενο από 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Πηγές από τον Δήμο Αθηναίων ξεκαθαρίζουν ότι όλοι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, θα αποζημιωθούν όπως προβλέπει ο νόμος.

Η φωτιά στο απορριμματοφόρο, οι ζημιές στα αυτοκίνητα και οι αποζημιώσεις - Η ανακοίνωση από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτιά στο απορριμματοφόρο, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αναλυτικά:

«Το βράδυ του Σαββάτου απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιούσε την τακτική αποκομιδή στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, για άγνωστους μέχρι αυτή την ώρα λόγους πήρε φωτιά.

» Το πλήρωμα του οχήματος έδρασε άμεσα καλώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία αφενός για να κατασβέσει τις φλόγες στο απορριμματοφόρο αφενός προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση τους στα σταθμευμένα οχήματα.

Αυτοκίνητα στα Πατήσια καταστράφηκαν από τη φωτιά που ξεκίνησε σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στις φλόγες απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων, με τη φωτιά να επεκτείνεται σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

» Παρά την γρήγορη ανταπόκριση της Πυροσβεστικής - έφτασαν διαδοχικά δύο πυροσβεστικά οχήματα - από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα, στο στενό δρόμο της Καραμανλάκη.

Το εσωτερικό από καμένο αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε από τη φωτιά που ξεκίνησε σε απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Αθηναίων στα Πατήσια
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

» Δεν υπήρξε τραυματισμός εργαζόμενου στην καθαριότητα ή άλλου πολίτη. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, κάλεσαν άμεσα την ασφαλιστική εταιρεία η οποία κατέγραψε και τις ζημιές. Όλοι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που υπέστησαν ζημιές θα αποζημιωθούν όπως προβλέπεται από τον νόμο».

Φωτιά σε απορριματοφόρο έκανε "κάρβουνο" 11 αυτοκίνητα | 10/10 | ΕΡΤ

Φωτιά στα Πατήσια - Το tweet από την Πυροσβεστική για το απορριμματοφόρο και τα αυτοκίνητα που κάηκαν

Για τη φωτιά στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησε από απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Αθηναίων και επεκτάθηκε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα έκανε ανάρτηση στο Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε 1 απορριμματοφόρο και σε 11 σταθμευμένα οχήματα, επί της οδού Καραμανλάκη στον Δήμο Αθηναίων. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα» αναφέρει για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ