Ελλαδα

Ιρακινός-ISIS: Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

Ποιος είναι ο 34χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πολογία στον εισαγγελέα του 34χρονου Ιρακινού που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS
πολογία στον εισαγγελέα του 34χρονου Ιρακινού που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS © EUROKINNISSI

Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση σε βάρος του 34χρονου Ιρακινού που συνελήφθη ως μέλος του ISIS.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκε σε βάρος του 34χρονου Ιρακινού που συνελήφθη ως μέλος του ISIS.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Ιρακινός είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και τέσσερα παιδιά τους, και ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από το 2014.

Βίντεο του 2014 και 2015 εμφανίζουν τον 34χρονο Ιρακινό να συμμετέχει σε ενέργειες του ISIS στη Συρία, όπως επίσης να δηλώνει μέλος του και να εξυμνεί τις φρικαλεότητες. Μάλιστα σε αυτά, φαίνεται να κρατά πολεμικό καλάσνικοφ και κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ