Ελλαδα

Ισλαμικό Κράτος: Στον εισαγγελέα ο 34χρονος ύποπτος

Η σύλληψη στα Πατήσια και τα βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός έξω από περιπολικό
© EUROKINISSI

Για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος οδηγείται στον εισαγγελέα ο 34χρονος που συνελήφθη στα Πατήσια από την Αντιτρομοκρατική.

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος που συνελήφθη στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 34χρονο, υπήκοο Ιράκ. Η σύλληψη έγινε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια επιχείρησης από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στα Πατήσια.

Ο 34χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Ο συλληφθείς έφθασε στην Ελλάδα το 2017. Έφθασε με βάρκα στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια. Ζήτησε δύο φορές να του χορηγηθεί άσυλο. Και οι δύο αιτήσεις του δεν έγιναν δεκτές. Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι είχε προσφύγει πρόσφατα στο διοικητικό πρωτοδικείο κατά των απορριπτικών αποφάσεων αυτών, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Η πληροφορία για το Ισλαμικό Κράτος και την εμπλοκή του 34χρονου που συνελήφθη στην Αθήνα

Στην ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμός όταν έφθασε η πληροφορία από ξένη υπηρεσία πληροφοριών για τη συμμετοχή του 34χρονου στο Ισλαμικό Κράτος, το 2014.

Υπάρχουν, μάλιστα, και δύο βίντεο στα οποία ο συλληφθείς κάνει κήρυγμα υπέρ της εξτρεμιστικής οργάνωσης, που κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να θέσει υπό τον έλεγχό της μεγάλες εκτάσεις σε Ιράκ και Συρία, με επίκεντρο τη Μοσούλη και τη Ράκα.

Από τη στιγμή που το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση είναι διαρκές, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψη του 34χρονου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον 34χρονο που συνελήφθη στην Αθήνα

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

» Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

» Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον 34χρονο που συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ