- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντίμης Κορφιάτης: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.
Εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία η δολοφονία του επιχειρηματία, Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο, το πρωί της 7ης Μαΐου 2021. Για τη δολοφονία του επιχειρηματία έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως αλλά και ενός άγνωστου δράστη.
Κατηγορούνται για, κατά περίπτωση:
- Συμμορία
- Ανθρωποκτονία με δόλο
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή
- Επικίνδυνη σωματική βλάβη
- Εμπρησμό
- Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
- Πλαστογραφία
- Κλοπή και
- Νομοθεσία περί όπλων
Φυσικοί αυτουργοί θεωρούνται ένας Έλληνας, κρατούμενος στη φυλακή και ένας άγνωστος δράστης. Για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο είναι επίσης φυλακισμένοι.
Ντίμης Κορφιάτης: Το χρονικό της δολοφονίας
Ο Ντίμης Κορφιάτης εκτελέστηκε το πρωί της 7ης Μαΐου του 2021 στη Ζάκυνθο, σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της γυναίκας του. Το πρωί της μοιραίας μέρας, δυο δράστες μπήκαν σε επιχείρηση στο κέντρο της Ζακύνθου και πυροβόλησαν τον 54χρονο επιχειρηματία, κόβοντας το νήμα της ζωής του. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο 53χρονος, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέσα στην επιχείρηση.
Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες πυροβόλησαν και εναντίον του 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρισκόταν έξω από τα γραφεία της επιχείρησης.
Ακολουθώντας τα στοιχεία και τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
Από τις αρχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε χωράφι καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και δύο καλάσνικοφ.
Από τις επακόλουθες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, 81 φυσίγγια, ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ρούχα μοτοσικλέτας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουνίου 2021, είχε εξιχνιαστεί η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, στις Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου.
Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα τσιγάρο και ένα ποτήρι ουίσκι στην άδεια καρέκλα της
Τρεις μήνες μετά, ο χώρος έχει αποκατασταθεί
Με αφορμή μεμονωμένο συμβάν σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου
Mετά από σύγκρουση ΙΧ με βυτιοφόρο
Οι εργασίες του μετροπόντικα έχουν ανασταλεί από τον Μάιο
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 5 αεροσκάφη
Η πρόγνωση του μετεωρόλογου για τις επόμενες μέρες
«Απομακρυνθείτε προς Βασιλικά»
Η κηδεία του Νίκου Λώρα θα γίνει στον Πεντόλακκο Ιωαννίνων
Οι πρώτες πληροφορίες - Δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο
Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυροί άνεμοι αναζωπυρώνουν το μέτωπο
Σε βάρος 46χρονου που συνελήφθη
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Έκρυβε μεγάλες ποσότητες γύρω από το σπίτι του
Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Τα απαιτούμενα προσόντα και τα αθλήματα που θα εξεταστούν οι ενδιαφερόμενοι
Εξιτήριο για την Αφροδίτη Νέστορα μετά από 2 εβδομάδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.